NutZack-Johan: “Hela grejen för mig är gemenskapen”

0
2477

Johan Hördegård, 32 år från Vaggeryd, är en gräsrotsdriftare som några kanske känner igen.

Speciellt från förr, då han med en gammal vit Volvo 740 16v Turbo driftade på olika banor. Vissa kanske känner igen honom som “NutZackRacing”. Volvon såldes för ett tag sedan för att ge plats åt den Toyota Supra han nu kör.

Foto: Brad Fridell, Snooken Recordings

Berätta lite om bilen du kör.
-Jag kör för närvarande en Toyota Supra med en 2jz singelturbo på ca 500whp. Ombyggd till vänsterstyrning, rensad på inredning med bur 5-punktsbälten och Cobra Monaco-stolar. Wisefab-framvagn för bra styrvinkel! Tanken är att i framtiden riva den helt och bygga nytt från grunden och då även bygga enligt reglemente för Pro-int.

Vad kommer du att köra i sommar, tävling eller frikörningar?
-I sommar är de inte så mycket inplanerat faktiskt, men en del frikörning är väl tanken att hinna med i alla fall.

Vad har du för erfarenhet sedan tidigare? Har du någon erfarenhet av tävling?
-Nej, jag har aldrig tävlat, men det hade varit kul att testa någon gång i framtiden. Men just nu är det bara på hobbynivå. Hela grejen för mig är gemenskapen, att åka på evenemang och slakta däck och träffa bekanta som man kanske bara träffar när man är ute på olika event.

Foto: Brad Fridell, Snooken Recordings

Har du något speciellt event kommande sommar som du ser extra mycket fram emot?
-Gatebil är ju ett sådant event man ser fram emot varje år. Att åka upp och släppa allt och bara vara. Men sedan har ju 5100.se äntligen kommit tillbaka, så det blir väl att försöka åka på det också. Hoppas ju på att Anderstorp Raceway öppnar upp för drifting igen, lätt den roligaste banan jag kört på. Men även Sturup hade vart kul att testa på vid nåt tillfälle.

Har du några du vill tacka, som stöttar dig?
-Finns många jag skulle vilja tacka, både för stöd och hjälp men de finns två som sticker ut lite extra. Erik “BernhardssonRacing” och Marvin “TeamTorsbo”. Utan dem hade livet varit tråkigare.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Brad Fridell – Snooken Recordings