Ny serie introduceras av SWR Motorsport 2019

0
1334

Kan inte säsongen 2019 börja nu, istället för om ca 6 månader? Det är rätt lång tid att vänta på en säsong. Det blir en del nyheter om upplägget i de olika serierna, men nyheten idag handlar om en ny serie. Denna tävlingsserie riktar sig till den stora massan som vi oftast kallar för gräsrötter.

Absolut inget illa om gräsroten, utan den så skulle inte driftingen fått det stora genomslag eller snabba tillväxt som vi har sett under åren. Gräsroten är en viktigt del för att kunna utveckla sporten och få fram fler duktiga förare.

Det är här som SWR Motorsport kliver in och presenterar en ny serie för 2019, namnet blir Driftsprint.

”Driftingen i Sverige behöver byggas underifrån med utgångspunkt i Gräsroten. Därför väljer vi nu att 2019 köra ett simpelt tävlingsmoment ihop med DriftBash Malmby och DriftTryOut Lunda. Anmälningsavgift läggs till respektive frikörnings event +100kr tävlingsavg som går rakt in i FörarPotten” säger Peter Sandström när vi frågar om nyheten.

En serie som är lättare, smidigare att arrangera och till för att locka förare som kanske inte tänker på att tävla just för stunden. Detta är något som vi tror kan bli väldigt bra, det ger förare stora chanser att testa på tävlingar inom driftingen på en nivå som passar bra som insteg till större serier.

Har vi inte dessa serier så är det svårt att få fram fler team/förare att ta det stora klivet upp till de större serier. Men vad betyder denna nya serie?

Tävlingsmoment
Varje förare kör 2st singelrepor på raken. Linje och zon bedöms. Ingen träning ingen twin utan två repor rakt av som ger ditt resultat.

En annan sak som SWR Motorsport har tänkt på är snabbt tävlingsförfarande:
08.00-08.45 trackwalk, 08.45-09.00 Förarmöte, 09.00-10.00 Tävlingsrundor.

”Återväxten ska tryggas Gräsroten ska premieras alla pengar går tillbaka till förarna
10.000 kr i potten redan nu, startavgiften om 100 kr per tävlande och tillfälle går rakt in i potten och tillbaka till förarna när resultatet efter 5 deltävlingar är klart. PEMT AB (Pelle Eriksson) har gått in med de första 10.000 kr och utmanar andra företagare som vurmar om motorsporten att lägga en slant på återväxten. Kaggservice Driftteam har hakat på och gått in med 10.000 kr. I skrivande stund är potten uppe i 25.000 kr, denna förarpott kommer att öka fram till sista deltävlingen” informerade Peter DriftZone om.

Reglementet är enkelt och liknar reglementet som Driftbash har:

”Simpelt reglemente utan massa krångel och fördyrande regelskrivningar. Enkel säkerhetsbesiktning allt ska sitta fast och inga läkage. Heltäckande klädsel och handskar dvs jeans och bomulströja går bra. Hjälm av bil- eller mc-typ.” hälsar Peter.

Vill du signa upp dig? eller vill du ha mer information? Kontakta då
Peter Sandström, 0768526574 eller e-post: peter@swrmotorsport.se

Text & Bilder: Henrik Andersson, DriftZone