Oaktree Outlaws: ”Det ska se ut som man vill och det ska vara kul”

0
70

Alexander ”Alex” Perc och Victor Bogdan ingår i Oaktree Outlaws och de befann sig på Hultsfred Drifttracks frikörning som anordnades i slutet på juli. Alex kör en Nissan S13 och Victor en Toyota Supra. Deras bilar utmärker sig tydligt då båda bilarna är svarta i botten med färgglada liverys.

Alex S13 har neonfärger av gult, grönt och lysande neonrosa fälgar. Victors Supra är förutom svart, även neonrosa, lila och blå. Om sina bilar säger de att: ”kombinationen av att det ser fett ut och kan köras hårt”. De menar också att det inte är någon tävling utan att det ska se ut som man själv vill och det ska vara kul.

”I gräsrotskörning kan bilen se ut så här men ska du tävla så är du inte konkurrenskraftig med den där. Gräsrotsdrifting är ingen direkt riktig tävling utan det är mer som om du åker till den lokala skatehallen och skejtar liksom”. I svensk drifting är de ganska unika med sina bilar men både Victor och Alex menar själva att rent generellt i driftingen så är det inte jätteunikt. 

”Det finns en underkategori där du hittar sånt här, det här är ju underground serien. Det är lite mer style”. Vidare fortsätter Alex: ”Jag har varit i Australien och kört, jag var i USA, där körde jag inte men där är det mer av det här. Du kan åka på Formula Drift är det tävlingsbilar men där ser du inte sånt här. Men åker du på en trackday där någon hyrt en bana så är nio av tio bilar i det här stuket. Det är väldigt få som kommer med en sinnessjukt peppad bil och bara åker för skojs skull”.

De menar också att: ”det i Sverige och Norden överlag, är mycket fokus på byggandet och detaljer medan i staterna börjar det med att du vill köra, du börjar bygga någonting efter det, någonting går sönder, du utvecklar någonting. Medan här kanske det inte ens är säkert att du rattat en driftingbil innan men du bygger i fem år och kommer med en bil med 1500 hästar i. Det är lite vilken ände man vill börja i”.

I Supran har Victor en 2jz-motor och Alex har en CA18det. Alex har även D-Max kjolpaket runt hela bilen. Victor har mestadels TRD delar på sin bil. Han har även en gigantisk ving bak på bilen som är tillverkad av Musk Customs och den är egentligen gjord till BMW e36. Musk Customs gör vingen för både höga och låga fästen men den med låga fästen passade inte Victors baklucka eftersom e36:an är lite mer kantig så han har fått ta från den höga och göra den låg för att den skulle passa in. Vingen var från början mer racinginspirerad och uppfyller ingen mer funktion än att se cool ut.

Killarna menar att det lägger ner mycket tid på att meka men alla lösningar är långt ifrån dem bästa, de har kul och man lär sig mycket. 

På Victors framruta har han ett klistermärke där det står: drifting x stance x lifestyle. Med det menar han att man gör det för att man har passionen för det, det ska se ut som man vill att det ska se ut och man ska bara köra och ha kul. Enligt både Alex och Victor finns det inga begränsningar och det är det som är kul. ”Det handlar inte om att man ska tävla mot någon annan eller att det ska ryka mest. Jag har aldrig sett på det så men det finns säkert dem som ser på det så och jag respekterar det också. I slutändan ska man bara göra det man själv tycker är roligt”.

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se