One Last Time – Motorklubb Öresund

0
591

Säsongens sista drifting event i Skåne genomfördes på Sturup Raceway. Motorklubb Öresund stod för eventet och dagen till ära strålade solen och värmde upp både besökare och förare. 

Till en början var det vindstilla och de två delar av banan där det utvecklas mest rök var helt täckta av ett tjock lager med däckrök. En känsla av Gatebil infann sig när man fick avvakta och ha tålamod tills röken hade skingrat sig. 

De sista däcken för säsongen skulle köras upp och många var taggade. Förarna kom från både Sverige och Danmark. Det teamet som hade längst att åka kom från Jylland och hade c:a 10 timmar till banan. 

Körningen flöt överlag på bra och det skedde en del avåkningar men de ansvariga arbetade på så snabbt det gick för att få bort de bilar som kört av banan, havererat eller läckt olja på banan. 

I depån byttes det bland annat växellådor, riktades oljetråg och sedvanligt offrande av glasfiber delar. Stämningen var god och under lunchpausen bredde det ut sig en väldoftande lukt från hamburgarförsäljningen. 

Som vanligt var det gott om körtid och vid flera tillfällen bjöds åskådarna på twinkörning. Det laddades frisk och det blev både däckmärken och andra synliga skador på bilarna. 

Värt att nämna från dagen är att Rasmus Möller släppte ut sin bil efter 14 månader. 

Tim Persson testade semislicks under förmiddagen och Mohammed Ali Farroukh fick chansen att testa Michel Rayes bil under slutet av dagen. 

Under 2021 hoppas vi att MKÖ arrangerar några modified tävlingar under sina event. 

De gjorde ett försök under 2019, detta var uppskattat och lockade många deltagare. 

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se