Peter Sandström: ”30 000 i prispotten och det kommer att öka”

0
325

Peter Sandström är ett namn som de flesta känner igen inom driftingen. Peter har arrangerat flera event inom drifting, bland annat så har han arrangerat DriftBash. Tillsammans med Pelle Eriksson har han nu planerat en tävling för alla som vill börja tävla med sin gatbil, nämligen DriftSprint.

DriftBash var en ide som skapades i Peters huvud runt 2010/2011 och DriftBash är nu inne på sitt åttonde år. Så här beskriver Peter hur tanken uppkom: ”2011 började jag genom SWR Motorsport att arrangera trackdays. Det var på en av dessa dagar som iden med tävlingsserien Powerdrift kom upp. Jag drog igång den serien 2012 och för att komplettera detta så skapade jag DriftBash för att locka in fler förare i serien och sporten.”

Lineup. Foto: Stefan Lindgren

DriftBash har ett startfält som stadigt ökat de senaste åren, det är ett snitt på 65 bilar per dag, med cirka 85 bilar som mest och cirka 55 bilar som lägst. Till skillnad från DriftBash’s första år då det var 25 bilar. Efter 2015 så har det stadigt ökat för varje event och det är både nya och återkommande förare som kommer dit för att köra. Genom sidan swrmotorsport så kan Peter se att sidans räckvidd når ut till många och att den ökar, där kan man se att det finns ett stort intresse för lika väl Drifting som DriftBash.

Pelle Eriksson, känd som Sveriges äldsta driftare, ville att man skulle köra ett enkelt upplägg med tävling på varje event och då föddes iden om DriftSprint, som kommer att köras första timmen på varje DriftBash, så att man sedan kan ha roligt och slappna av vid friåkningen. DriftSprint går till som så att man kör två stycken kvalrepor på raken som ger dig poäng i serien, prispotten ligger just nu på 30 000 kronor och den kommer att öka ända fram till finalen. På DriftBash den 25/7 kommer det att finnas Mercedes-Benz Roadstars med lastbilsutställning, samt att de jobbar för fullt med en bilträff till något utav de senare eventen.

Tanken med DriftSprint är att alla ska kunna vara med och tävla, det ska finnas så lite regler som möjligt,nästan inga alls, så att alla kan förstå, vara med och delta. Man ska kunna köra med sin gatbil och det ska inte vara svårt alls! Peter hoppas på 20-25 förare som infinner sig på startfältet i år. Det verkar finnas ett intresse för detta och Peter tror att förarna kommer att komma ännu fler när de ser hur roligt det är!

Förarmöte på DriftBash. Foto: Lars Mårtensson

Hur känns det att vara arrangör?
-Jag jobbade med motorsport professionellt 2010 till 2014 och tyckte att det var jätteroligt, men jag tror inte att man ska jobba med sin hobby. Det tar bort kärleken till bilar och motorsport. Jag gör dessa event nu för att jag gillar motorsport och balla bilar. Det gör att jag kan gå all in med min passion och på köpet så träffar man massa underbart folk. Det är det som är viktigast för mig, att det inte blir för mycket arbete.

Till sist så känner Peter att han måste ta tillfället i akt att tacka alla underbara förare och all publik. Alla funktionärer, utan deras passion för sporten skulle det vara svårt att anordna eventen. Han vill även passa på att tacka malmbys ägare Johan Grape med fru Lena för allt stöd och mentorskap som gjort att allt blivit lättare. Han vill givetvis tacka sin fru och sina barn för att de står ut med att vara på alla dessa event.

-Tack, vi ses i röken boys’n girls!

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se, Lars Mårtensson