Peter Sandström Watz: ”Gräsrotens mentor”

0
561

SWR-Motorsport med Peter Sandström Watz, är personen bakom DriftBash. DriftBash är stor och ett event som många tycker om att köra, under den senaste händelsen som fick namnet Driftbash Driftfestival så var det många som kom till Malmby Flygfält och den bana som Peter håller på och utvecklar.

Peter Sandsrtöm Watz under Driftbash Driftfestival. Foto: Henrik Andersson, DriftZone

Driftzone passade på att fråga lite om framtiden och vad som finns planerat i Peters kalender.

Depån är fylld idag (Lördagen) hur många bilar är på plats?

– Det är just nu 70 talet bilar i depån, fler är på väg hit fortfarande. Sen är det många som stannar kvar för att köra bägge dagarna, så jag är mer än nöjd och jag hoppas att förarna/publiken också blir nöjda.

Vad har du för planer mer Driftbash i framtiden?

– Planen med detta event är att fortsätta erbjuda bra möjligheter, till alla som vill köra drifting. Oavsett om du är ny eller erfaren.

Du hade planer att köra en driftcup, men den lades på is?

– Ja precis, det är synd att vi behövde stoppa planerna på att köra en DriftCup. Anledningen är att tiden finns inte för mig, för att kunna köra serien så som den ska göras. Tråkigt såklart säger Peter.

Ok om vi lämnar dessa saker och tittar på banan, har du någon plan för den?

– Banan är omtyckt som den är, men vi kommer att fortsätta utveckla den och göra den ännu bättre/roligare för alla som kommer hit och kör drifting. Vi har breddat vissa ställen, lagt curbs i vissa kurvor. Så banan utvecklas hela tiden, vilket är roligt.

När kör ni nästa event?

– Nästa driftbash körs den 2/9 här på Malmby Flygfält, sen har vi Driftbash Oktoberfest som är säsongsavslutningen, då ska vi även kora vinnaren i vår Kamikazedrift tävling.

Där har ni lite av framtiden för arrangören av Driftbash. Boka in 2/9 i kalendern och ta Er till Malmby Flygfält – vi är helt övertygade om att du kommer få en dag du minns länge.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone