Regn och dimma på träningsdagen på Mittsverigebanan

0
22

Det blev en bra start vädermässigt på träningsdagen på Mittsverigebanan idag, men efter någon timme drog regnet in och förändrade förutsättningarna.

Johan Flemström från Östersund var på besök

Tanken från arrangören Bus1.nu var att rutinerade förarna Jim Nordquist och Herman Jansson skulle coacha sina mindre rutinerade kollegor. Efter förarmötet tog Jim och Herman ett inledande snack med förarna som önskade, och skickade sedan ut dem på banan. Det var glädjande att det var flera nya bilar bland det tiotal bilar som samlats för träningen.

Jim Nordquist och Herman Jansson kör twin i regnet

Efter en knapp timme började ett tilltagande regn. Pro-förarna Jim och Herman tog sig ut på banan, och bemästrade det knepiga underlaget bra. Jim led lite av sin alldeles för goda hörsel och kollade efter något missljud. Herman tyckte att han hade lite mycket effekt för underlaget. Lunchuppehållet blev lite längre på grund av vädret, men sedan kom körningen igång igen. Tyvärr drog dimma in över banan som gjorde att det blev svårt fortsätta köra.

För publik fanns det denna gång möjlighet att förköpa ett begränsat antal biljetter. Otur för publiken med vädret, men många trotsade blötan och satt kvar på läktaren. Det är värdefullt för våra arrangörer med trogen publik som stöttar genom biljettköp och att handla i kiosker. Ska vi ha några arrangörer kvar efter pandemin är det viktigt att vi stöttar dem nu.

En bil som var rolig att se var den Toyota Chaser som Joakim Bergkvist körde. Chasern är en stor bil och föraren såg till en början något ovan ut, men efter några varv började det sitta. Här är Toyota Chaser en ovanlig modell, men i Japan har ganska många av denna generation och generationen innan modifierats för drifting. Bland motoralternativen fanns 2,5 l 1JZ och 3 l 2JZ. Riktigt kul att se som sagt, hoppas det ges fler tillfällen till det.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund, Robban Strandberg – DriftZone.se