Säsongens första Driftbash avklarad.

0
344

Dagen till ära, lördagen den 27 april så slog SWR – Motorsport upp portarna till Malmby Raceway för årets första DriftBash. Häng med och se lite bilder från evenemanget.

April kan ju vara lite varierande i vädret, men denna dag så var det närmast perfekt. Inte för varm – men inte kyligt heller så i min bok var vädret helt ok.

Många var det som kom till Driftbash, både förare och publik hade hittat ut till Malmby, kanske var det fina vädret som hjälpte till. Hursomhelst så var det skoj att se.

Nu är driftbash ett ställe där variationen av bilar är väldigt stor, allt från bilar som är under utveckling (eller kanske under avveckling) till rena proffsbilar ser man på Driftbash, och det är denna mix av bilar och förare som skapar ett intressant event.

Bilen ovan är Linus Joensuus HGK Eurofighter BMW, en bil som ska tävla i årets SDC serie. En rå och samtidigt läcker bil, om vi tar andra sidan på spektrumet så fann vi en bil som visserligen funkade, men den kanske behöver lite TLC.

Men bilen funkade och kördes hårt. Andra som besökte driftbash är välkända profiler som tex Pelle Eriksson med sin andra bil..

En bil som jag inte har sett förut, och under åren som går så ser vi en hel del bilar. Men som sagt denna BMW ser ut att vara rätt ny och välbyggd.

Utöver den vanliga Driftbashen, så kördes det även en snabbare tävling som kallades för Drift Sprint, denna bestod utav två körning på banan som bedömdes. När sedan dessa två var körda så räknades poängen ihop och den med högst poäng vann.

Vinnaren idag med 145 poäng blev Kristofer Brandt, med sin läckra Volvo PV.

Kanske inte den första modellen av Volvo som man konverterar till driftingbil, men ett häftigt och vasst bygge är det. Nu fanns det en hel del Volvos som körde, några av dem såg rätt nybyggda ut. Som denna 240 tex.

Dagen flöt på bra, det var inte några större incidenter eller skrotningar. Så arrangören SWR Motorsport bör känna sig nöjd med dagens evenemang, förare och publik tror vi gjorde det iallafall.

Text & Bilder: Henrik Andersson, driftzone