Säsongsavslutning i Emmaboda

0
757

Blekinge Midnight Club arrangerar träff den 16 september på Emmaboda Flygbana. Där kommer man att bjuda på bilutställning, Bilsport superstage, billjud och givetvis drifting. I bilutställningen utser en jury pristagarna och i Bilsport superstage kommer ett pris att delas ut till bästa tid.

Emil Petersson är en av arrangörerna i BMC.

Emil, vad krävs för att få köra på driftingslingan under träffen?
-Det vanliga, hjälm, handskar, heltäckande klädsel för förare. En enklare besiktning utförs på plats, där man bland annat kollar att batteriet sitter fast, att bilen inte har några läckage och inga lösa delar finns i fordonet.

Vad kör ni med för licens?
-Vi kör med SMA-licens som kostar 100 kr. Sedan tillkommer en startavgift på 150 kr. Har man redan SMA-licens så betalar man bara startavgiften.

När börjar ni?
-Körningen börjar klockan 10 och håller på till 17, men grindarna öppnar kl 08 så att man ska ha gott om tid att besiktiga och komma i ordning innan klockan 10.

Ni som vill avsluta säsongen med att drifta lite bör ta er till Emmaboda. Om du gillar fina bilar och motorsport ska du absolut också ta dig dit och titta. Inträdet kostar 100 kr för vuxen, barn under 15 år gratis.

Mer information finns i ett evenemang på Facebook, sök efter Blekinge Midnight Club så hittar du det.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Mogge Ågren – DriftZone.se