Säsongspremiär på Pite Dragway

0
1850

Det var en glad skara förare och åskådare som samlades på Pite Dragway denna söndag. På programmet stod första träningen för oss snöberikade i norr och även om asfalten var bar så var runtomkring fortfarande snötäckt och på många ställen vattenpölar stora som oceaner.

Zakarias Berggren

Men asfalten var till stora delar torr och fin och Norrbottens förnämnligaste damp in strax efter 11 snåret, Zakarias Bergren i sin skönsjungade e46, Albert och Johan Häggbom i e36 och Supra, Jonas Larsson även han i sin e46. Men även om BMW var välrepresenterade så saknades tyskarnas motorer i de flesta av bilarna, tiden då m50b25 motorerna var kungar är förbi i Norrland verkar det som, då de fått ge vika för större och mer välljudande V8:or från våra vänner på andra sidan dammen.

Efter lite depåhäng vågade sig den första föraren ut på blå ändan och sonderade den stundvis vattenberikade körsträckan på Pite Dragway och efter inte allt för länge så låg däckröken tung. Tack vare 900 sekundmeters vindar så var den inte långvarig och bilarna bytte av varandra i ett högt tempo till publikens förtjusning!

Men det var inte bara ärrade veteraner som gav sig in i leken, eventet var träning och alla var välkomna. En av dessa nykomlingar var Johan Öberg i en skinande blank och mycket fin s13. Efter en knagglig start så kom även han in i rytmen, dock med kommentaren att bilen var omappad och gjorde lite som den ville på banan.

Efter att alla hade fått prova på dagsformen och hur deras vinterunderhåll hade fungerat så var det dags att bjuda upp till lite twinkörning för de förare som kände sig bekväma med det. Albert Häggbom och Zakarias Berggren imponerade stort som vanligt, tighta race och dörr-i-dörr action från första svängen. Men de var långt ifrån överlägsna de andra förarna.

Twinkörning med Zakarias Berggren och Niklas Wiklund, båda tävlande i SDC RM

Jag personligen ser fram emot den kommande säsongen om det är sådan här bjudning man får på en träningsdag, tänk vad man kan få se när det är blodigt allvar!

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se

This slideshow requires JavaScript.