Snart dags för DriftZone Driftdays

0
1489
Foto: Erika Näsberg, DriftZone.se

Nu till helgen arrangeras den första driftinghelgen för året på GTR Motorpark (Gröndal). Nytt för i år är att DriftZone är en partner till alla deras frikörningar, där av namnet DriftZone Driftdays.

På fredag och lördag har alla drifters chansen att vädra bilarna från vintervilan. All info om eventet hittar ni på denna LÄNK. Vi på DriftZone är partner till eventet men har inget med själva körning att göra. Vid frågor angående eventet tar man kontakt med den lokala arrangören.

I och med att vi är partner till DriftZone Driftdays kommer vi att köra en hel del LiveStreams från dessa event. Dessa kommer att dyka upp på vår facebook precis som vanligt.

Under det första eventet kommer arrangören även att avsätta pass för SM/RM förarna. De ska få möjlighet att träna twin inför premiären på Mantorp. Dessa pass kommer att vara både under fredagen och lördagen. Där emellan blir det precis som vanligt gott om tid för Gräsrotsdrifting. Vi har passat på att prata lite med Johan Heggblad från GTR Motorpark inför säsongens första event.

– Vi kommer att sätta av tid för de som tävlar, och då är det twin-träning. Vår idé är att tävlingsförarna ska få en chans att träna twin inför premiären. De första passen som tävlingsförarna får är fria, medans de sista är enbart twin-träning, säger Johan Heggblad.

Under veckoslutet kommer vi på DriftZone ha med oss vårt senaste nummer av tidningen. Den som vill ha ett ex kan hämta upp den utanför DriftBrothers trailer som kommer att finnas i depån under de bägge dagarna. Hos DriftBrothers kommer man även att kunna ta del av Sellholm Tunings grejer till driftingen, bland annat växellåda, fjädring med mera.

– I första hand vill vi visa upp oss och en del har börjat att känna igen oss och våra produkter. Vi kommer att ha med oss ett par alternativ med växellådor, vi kommer att ha ett antal olika stötdämpare. Vi har allt från de lite mer exklusivare Öhlins varianterna som vi har skapat till ett antal bilar och ner till lite fastare stötdämpare, säger Rickard Eliasson från Sellholms.

– Vi har ett brett utbud även för de som inte bygger en bil för massor av pengar, utan vi har kvalitésprodukter som är mer överkomliga. Vi kommer att ha ett brett spektra med stötdämpare och vi kommer även att visa upp vår MPG-låda.

Som ni läser så kommer det att bli en fullmatad helg med drifting på alla nivåer.

BANAN ÖPPNAR OCH STÄNGER

Fredag kl 12-19. Uppehåll kl 15.00 – 15.30 för banunderhåll.

Lördag kl 10-18. Uppehåll kl 13.00 – 13.45 för banunderhåll.

FÖRARMÖTE vid trappen upp till domartornet

Fredag kl 11.50

Lördag kl 9.50

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se