Stéphanie Svensson: ”Förhoppningsvis kan jag fightas med grabbarna!”

0
3435

Stéphanie Svensson kör en Volvo 740 för Norängs Motorsport och har synts bland annat på Gatebil. Vi tog ett snack med Stéphanie om drifting och målsättning.

Gatebil i juni, ett favoritevent för Stéphanie

Berätta lite kort om din erfarenhet av drifting
-Min driftingkarriär började på Gatebil Mantorp i september 2016 när jag fick testköra Robin och Fredriks bil. Det var ju helt klart det roligaste jag någonsin hade gjort. Så det fick bli en egen driftingbil. Den gamla 740:n jag hade blev ombyggd totalt. Motorn i bilen är en M54B30 med turbo. Så första körningen för mig i min egna bil var på Mantorp Dotz, april 2017.

Foto: Privat

Vad kommer du att ha för fokus i sommar, tävlingar eller frikörningar?
-Jag kommer försöka köra så mycket frikörningar det går, mestadels på Hultsfred och Mantorp. Hade varit grymt kul att testa Gröndal. Vi får se vad som händer när säsongen drar igång helt enkelt. Tycker jag att det går bra med bilen och körningarna så blir det kanske att jag ställer upp i någon form av tävling.

 

Vad har du för erfarenhet sedan tidigare? Erfarenhet av tävling?
-Jag har inte så mycket erfarenhet av drifting, jag själv började köra år 2017. Innan dess har jag bara åkt med Norängs Motorsport på olika event.

Har du någon långsiktig målsättning med din drifting?
-Min målsättning med driftingen är att ha VÄLDIGT roligt, lära mig att köra. Förhoppningsvis blir det så bra att jag kan fightas med grabbarna, haha

Stéphanie på Gatebil i september 2017

Någon tävling eller event kommande sommar som du ser extra mycket fram emot att delta i?
-Gatebil Mantorp i juni ser jag mest fram emot! Så mycket bilar och människor överallt, superroligt event!

Något annat du vill säga, någon du vill tacka etc?
Jag vill tacka hela gänget i Norängs Motorsport, dom ställer alltid upp! Min kille Kristoffer självklart, och bäste mekaniken Carl. Alla som gör detta möjligt runt omkring mig helt enkelt! Ni vet vilka ni är och ni är grymt bra!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se, Privat