Superhelgen kommer!

0
715

Den kommande helgen är en riktig superhelg för alla driftingintresserade! Det finns något för alla, både att delta i och att titta på. Från gräsroten, där vi har flera träningstillfällen och Open Track Days runt om i landet, till eliten i Sverige och i Europa.

DriftDays på GTR Motorpark, Eskilstuna
GTR Motorpark (Gröndal) och Gröndal Motorsportklubb i Eskilstuna bjuder in till Driftdays. Två dagar fulla med körning för alla. Förare min 15 år. Fredag 12-19, lördag 10-18.

Driftingträning på Lunda flygfält
S.T.A Drifting välkomnar alla till driftingträning i samband med Landracing Street Race SM. Fredag 18-21, lördag 12-21.

Driftingträning på Hultsfred Drifttrack
Driftingträning på Hultsfreds flygplats, arrangerad av Hultsfreds MK. Körningen pågår kl 09-15.

Gymkhana Drift, Östersund
För många driftingfrälsta och förare årets höjdpunkt. Olle Olsson, Tobbe Hising och resten av arrangörsstaben skapar varje år ett event fyllt av grym körning av de hetaste förarna från Sverige, Norge och Finland, MC-stundunderhållning, musik och ljusshow. I år för första gången på Östersunds skidstadion, med stor publikkapacitet.

Sommertreff, Arctic Circle Raceway
Höstupplagan av träffen som hålls på Arctic Circle Raceway, ACR, i Mo-i-Rana i Norge. Banan som måste vara en kandidat till världens vackraste motorbana, åtminstone om man ser till omgivningarna. Körning fredag 10-23, lördag 09-23, söndag 10-14.

DriftMasters GP, Hockenheim
Om man är intresserad av europeisk drifting på hög nivå är serien Drift Masters GP intressant att följa. Många polska förare och svenskt intresse genom bland andra Pawel Korpulinski som kört nästan hela serien. Sista deltävlingen körs på Hockenheim i Tyskland. Livestream från tävlingen finns på seriens hemsida.

British Drift Championships, Driftland
Fjärde och näst sista deltävlingen i det brittiska mästerskapet, där bland annat det två irländska bröderna Shanahan tävlar med framgång, 17 och 14 år gamla. Tävlingen körs på Driftland, som är britternas motsvarighet till GTR Motorpark. Det vill säga en bana som byggts specifikt för driting. Banan ligger i Skottland, ca en timmes bilresa från Glasgow.

Som synes finns det mycket att välja på, och inte känns det väl fel att kalla det för en riktig superhelg?!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se, Emil Åhman