Tillbaka till rötterna i Sundsvall

0
575

SMK Sundsvall bjuder den 19-20 augusti in till backtävling i den 1100 m långa backen upp till Södra Stadsberget. En av klasserna är Drifting, dit ProInt-ekipage kan anmäla sig och köra lite backdrifting som det var en gång i begynnelsen i Japan.

En som kört i backen tidigare är Stefan Henricsson från Bräcke

Berätta lite om hur det är att köra driftingbil uppför backen på Södra Berget.
-Det är riktigt ballt att åka uppförs. Jag har kört där en gång, men då gick det inte så bra för då rasade växellådan ganska omgående.

Jenny Lindström är ordförande i arrangörsklubben SM Sundsvall. Vad finns det för möjligheter för driftingbilar att vara med?
-Pro Int-bilar kan anmäla sig till Drifting-klassen. Vår driftlicens är bara godkänd för Pro Int-godkända bilar, så därför är den tyvärr inte öppen för Modified-bilar.

Har ni något krav för att köra Drifting-klassen?
-Ja, sex bilar behöver vara anmälda för att vi ska köra den.

Finns det någon annan klass för Modified-bilarna istället?
-Absolut, de välkomnar vi istället till Regularity, som betyder ”Lika Tid”. Den är öppen för alla bilar som endera har vagnsbok eller är gat.reggad och har en godkänd besiktning. Det går ut på att köra heaten på så lika tid som möjligt. Det har inget med bedömning eller att vara snabbast att göra.

Något för alla alltså.

Så skriv redan nu in helgen 19-20 augusti i almanackan för lite drifting i backe i Sundsvall, följ skyltning mot Södra Stadsberget.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se