Välbesökt avrostning på Mittsverigebanan

0
1092

I onsdags var det säsongspremiär för drifting på Mittsverigebanan utanför Härnösand. Det var då avrostning för alla driftare som kände att vintervilan varit lång.

Och det blev ett välbesökt event. För oss i Norrland är långa resor inget hinder, men trots allt finns det viss begränsning i hur långt man hinner på en vardagkväll. Driftarna denna kväll var tillresta från Örnsköldsvik, Hassela, Hammarstrand, Östersund och Hudiksvall. Förutom ett antal gräsrötter som luftade sina BMW E30 och Volvo 740, så fanns ett par Sverigecupen-förare på plats. John Martinsson från Hammarstrand och Johan Andersson från Hudiksvall, båda tävlande för SHRA Sundsvall, som genomförde premiärtävlingen på GTR Motorpark på ett klart godkänt sätt. Även ett par SDC-förare fanns på plats, de två RM-förarna Jocke Ögren och Herman Jansson, båda Örnsköldsviks Motorklubb, visade publiken vad en potent tävlingsbil i rätt händer kan åstadkomma.

Avrostningen arrangerades av samma gäng som arrangerar Bus1 på sommarmånadernas onsdagar. Med början 30 maj kör man varje onsdag med drifting, racing och motorcyklar. Där är det lite nyheter för i år då man valt att gå över till SBF-licenser, så om du tidigare varit på Onsdagsbus eller Bus1 och tänker köra i sommar, kolla upp vad som gäller innan du åker dit.

Senare i sommar, kommer förutom Bus1, även att köras en deltävling i Sverigecupen på den här banan. Arrangör är då SHRA Sundsvall, som även kör en deltävling på sin egen bana, Sundsvall Raceway.

Och en praktisk sak som gäller de flesta event. Arrangörerna är jätteduktiga på att lägga ut anmälningsblanketter på nätet så att ni förare och medåkare kan fylla i dem innan ni kommer till banan. TA SOM VANA ATT GÖRA DET! Varken ni förare, vi i media och framförallt inte publiken, vill se er stå i en oändlig kö i sekretariatet för att fylla i en anmälningsblankett. Vissa event har sett det här som ett så stort problem att det kostar en avgift om blanketten inte är ifylld i förväg. Fyll i den en gång och lägg den i kopiatorn så är det bara att skriva på och lämna in när du kommer till banan!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se

This slideshow requires JavaScript.