”Vi är ingenting egentligen, vi är bara ett kompisgäng”

0
313

Under off season kommer DriftZone att göra en del garagebesök. Först ut var Clueless garage i Åstorp, där vi träffade Andreas Bengtsson, Mattias Larsson, Paul Boye, Calle Tornblad och Stoffe Jarbo.

Clueless kom från början till av att Stoffe och Paul började umgås. Därefter träffade de Calle. Paul tog med Calle till ett event på Rudskogen 2014 och i samband med det flyttade de in i ett gemensamt garage. Namnet Clueless kom de på på grund av att de anser sig inte veta någonting. De klurade ett tag och var även inne på Crueless. Någon mumlade fram Clueless och sen blev det bara så.

”Vi är ingenting egentligen, vi är bara ett kompisgäng”.

För två år sedan tillkom Mattias till garaget och för ett halvår sedan blev även Andreas en del av Clueless, då han blev tillfrågad om han ville hänga med och köra Discodans nu i år. Innan de började ingå i Clueless påpekar killarna att de umgåtts och känt varandra sedan tidigare.

Hela teamet är överens om att samarbetet i garaget går bra. De är också överens om att alla oftast lånar verktyg av Stoffe.

”Vi hjälps åt ganska mycket när det går och det går bra, allt finns ju”.

Clueless träffas ofta men har inga bestämda tider då de är i garaget. Periodvis är de i garaget jättemycket men oftast blir det på helgerna och som minst en dag i veckan. De försöker också i den mån det går, att köra tillsammans på alla event. Alla i teamet håller med om att det är roligast så, men inte alltid så lätt, då alla bilar måste vara hela samtidigt men ofta går i sönder vid olika tillfällen. Discodans i år var senast hela teamet körde samtidigt och det var enligt dem själva, årets höjdpunkt. Samma event är även spikat nästa år och målet för dem alla är att kunna köra tillsammans även då.

Inför nästa säsong är killarnas tanke att kunna köra fler event tillsammans som exempelvis Discodans samt att målet är Nextlevel i Polen. Sturup är också en favorit eftersom det är på hemmaplan. Slutligen enas de om att det egentligen kvittar vilket event det är, bara de får köra alla tillsammans.

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se