Zakarias tog hem andra omgången i NDS

0
550

Vinnare i Semi Pro-klassen i Northern Drift Series-deltävlingen i Kalix blev Zakarias Berggren. Zakarias mötte Mattias Larsson i Saab-Supran i finalen, som fick gå till en One More Time för att avgöras.

Grattis Zakarias!
-Tack!

Hur har det känts med banan här i Kalix?
-Velodromen är ju en annorlunda grej, helt klart. Men det kändes bättre och bättre i alla fall.

Banan i övrigt då?
-Jo, det var en rolig bana. Det gick bra att pricka zonerna tycker jag.

Att köra twin i velodromen då, hur lätt var det att se leadbilen?
-Det var en utmaning. Det gick ju inte att ta om, och det var väldigt svårt att se leadbilen. Sedan är ytan väldigt guppig också, vilket gjorde att det var ännu svårare att se. Man var tvungen att köra med mycket vinkel för att se något över huvud taget.

Du är mitt uppe i din RM-säsong också, hur har det gått hittills?
-Det har varit en del motgångar. Vi är inne på andra karossen i år. Premiären var lyckad, men banan i Sundsvall passade inte mig riktigt, så den tävlingen är jag inte så nöjd med.

Kör du Sturup nästa helg?
-Ja, det är tänkt så. Vi åker redan på måndag. Vi ska stanna till i Stockholm också. Det är ju 150 mil enkel resa hemifrån, 165 mil härifrån Kalix, så man vill ha gott om tid på sig.

Är målet att ta sig till SM?
-På lite längre sikt är det målet, absolut. Men man ska ju dels ta sig dit, och även ha sponsorer och team för att klara av högre nivå och fler deltävlingar.

Något att fixa nu innan Sturup?
-Nej, egentligen inte. Vi har gjort lite nytt med chassi och fjädring nyligen och jag tycker att det funkar jättebra. Så nu ska vi bara serva lite och sen åka.

Vi gratulerar Zakarias igen och önskar lycka till på RM-tävlingen om en vecka.

Text & foto: Christer Hägglund – DriftZone.se