David Skogsby – ”Publiken och arenan är helt magisk!”

0
676

Efter att ha tagit en paus under sommaren är David och hans bil nu redo för helgens Gymkhana Drift i Östersund. Om David får behålla sin titel som Champion återstår att se, men att han är taggad är det inget snack om! Vi har kollat läget med honom inför helgens event.

Påsksladden 2017, foto: Henrik Andersson

Vi var i kontakt med dig inför Drift GP som du tyvärr inte kunde köra eftersom din nya växellåda inte anlänt, hur ser läget ut nu, är den på plats och bilen redo?
– Växellådan är på plats, testkörd och allt lirar fruktansvärt bra!

Kommer du delta under helgens kommande Gymkhana Drift?
– Jag kommer köra!

Du tog hem segern som Gymkhana Drift Champion förra året, hur ser du på dina chanser att försvara titeln?
– Jag kommer göra allt för att försvara titeln i år, det gör man ju alltid, men just detta är något som passar mig väldigt bra. Det är små marginaler och minsta misstag så är man ute.
Nya banan verkar vara rätt lik gamla spåret som dom körde med på Frösön vilket går att hämta hem i ryggraden!

Vad tycker du om själva eventet?
– Eventet är något alldeles extra, speciellt för att det går på tid. Publiken och arenan är helt magisk! Vet inte vad mer man kan säga? Man måste uppleva det helt enkelt!

Din säsong i övrigt, du har ju haft en lugn sommar tävlingsmässigt, hur kommer detta sig?
-I år så tog jag en paus på grund av flera skäl. Ett av dom är att det tog slut med BRL’s satsning BRL Racing, men det visste jag om. Det är extremt tungt att köra tre fulla säsonger, så jag kände att en paus var på sin plats helt enkelt. Växellådan rasade dessutom under påskhelgen så jag hade egentligen inte kunnat kört ändå. Vi har vunnit allt man kan vinna här hemma så det kändes ändå helt okej att kliva av en stund. Men nu är vi i teamet laddade igen, så Gymkhana Drift blir lite som ett startskott på en ny satsning inför 2018. Vi har fått med lite nya roliga samarbetspartners inför detta eventet och förhoppningsvis kan det leda till ett längre samarbete i framtiden.

Vi tackar David och önskar honom lycka till i helgen.

Text: Nina Josefsson – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se

Grafik: Squared Design