Oroväckande tystnad från Gymkhana Drift

0
532

Det är oroväckande tyst från arrangörerna bakom Gymkhana Drift i Östersund. Efter den stora succén 2017 fick man utmärkelsen Årets event vid DriftZone Awards och var även nominerade i samma kategori under GreenLight Galan tidigare under hösten.

2017-års vinnare Victor Joensuu

En oxymoron är ett ord eller begrepp som är sammansatt av två ord som står i direkt motsats till varandra. En vanlig oxymoron är ”Talande tystnad”, där det ofta är så att vad man inte hör kan vara lika talande som det man hör.

Inför eventet 2017 bytte Gymkhana Drift arena från Frösö Park till Östersunds Skidstadion, vilken asfalterades i samarbete med Östersunds kommun. Bytet föranleddes av att man ville ha tillgång till en större läktare för publik, då efterfrågan på biljetter de tidigare åren varit betydligt större än tillgången. De senaste åren har man släppt nyheten om vilket datum kommande års event kommer att hållas någon av dagarna runt jul. Nu har det dock varit tyst, och i en nyårshälsning tackade man samarbetspartners, sponsorer, frivilliga och förare för 2017, men nämner ingenting om 2018.

Stämning!

Oron finns såklart att det inte blir något event 2018. Vi hoppas dock att ett av Sveriges absolut största event publikmässigt blir av och kanske till och med tar ytterligare ett steg.

Vi har sökt Gymkhana Drifts arrangörer som svarat att man just nu inte har någon information att ge oss.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se (arkiv)