Anders Hay vann Gymkhana Challenge 2018

0
753

I söndags, samtidigt som Redbull Drift Shifters kördes i London, gick finalen av Gymkhana Challenge på Vallåkraträffen. Banan var teknisk och innehöll både möjligheten till en snabb initiering in i banan, boxar, wallride och avslutningsvis en liten parkeringsplats.

Mer om Gymkhana Challenge kommer i en annan artikel. Anders Hay hade fin kontroll på bilen i den tekniska banan. Slutligen stod han även som segrare. Vi gjorde en intervju med Anders, om hans framgång, SDC och en liten hint om vad som kommer ske i vinter.

Vad tyckte du om banan?
-Banan var rolig och teknisk. Körningen blir ju lite annorlunda jämfört med drifting, då man här bara jagar poäng genom att köra på stolpar.

Om det startades en gymkhanaserie i Sverige, hade du velat delta och skulle du rekommendera andra att testa denna formen av tävling?
-Jo, det hade varit roligt men är ju twin som gör att driftingen är så rolig. Så gymkhana passar nog bättre som fristående tävlingar än som en serie. Skulle rekommendera alla att testa för man behöver inte så mycket effekt utan är mest skicklighet som styr.

Du ligger på åttonde plats efter tre deltävlingar i SDC SM, hur tycker du det har gått nu inför sista deltävlingen i Sundsvall?
-Inför finalen så är vi taggade men har en tävling i GDS nu i helgen, så får fokusera på en sak åt gången. Nu har vi börjat reparera bilen lite inför Gatebil så några vidare tankar på SM i Sundsvall har jag inte hunnit med.

Anders kan avslöja att till nästa år får hans e36 ny klänning och lite mer kevlarförstärkning.

Sponsorer:
Hpf tvätten Varberg
Bilvårdsstudion Halland
Ad-bildelar Varberg
At-composite
Lundin motorsport lackering

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se