Krönika: Påsksladden från publikplats

0
334

Påsksladden… Bara ordet får mig att rysa av välbehag. Vi planerar inför detta på tusen olika sätt. Men jag lägger in semester varje påsk, och fixar med fika tills vi ska åka och fixar det viktigaste. Biljetter till Påsksladden!

Innan jag åker ner följer jag noga vilka som ska få äran att köra. Man kollar om det kommer med någon bil med det där lilla extra ljudet. Ljudet många av oss som älskar drifting blivit smått beroende av. Jag blev inte besviken i år heller. Att sitta på läktarplats och lyssna på ljudet av Andreas Liljas Supra är helt underbart. Man lyssnar inte enbart på det ljudet. Man känner det.

För mig som inte följt vintersäsongen så är det som att själen vaknar till liv. Jag blir förvånad över att flera av de stora förhandsfavoriterna åkte ur redan i kvalet. Tycker det tyder på att det är riktigt hög kvalité på hela startfältet. Vi sitter och diskuterar om vem vi tror ska vara på pallen och vem som ska knipa segern. Jag vill inte skryta men jag sa faktiskt i börjar av lördagen att en viss Grahn ser oslagbar ut. Han ser ut som han jagar någon slags revansch mot sig själv. Och detta är ju ett perspektiv från läktaren… Det finns inget Jönköping och de flesta på läktarplats älskar så mycket som att se ett gammat volvoskåp ta hem vinsten. Om sanningen ska fram så gillar jag ens inte Volvo. Men nog är det något extra med Jocke Grahns skåp? Välförtjänt vinst och en helt fantastisk kväll för oss på läktarplats.

Tack för denna gång! Vi ses nästa år!

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se