Tjejer! Var är ni?

0
915

I vår alldeles underbara om än lilla del i den stora djungeln, som motorsporten är så saknar vi lite grejer, en sån saknad som jag ibland slås av. Är avsaknaden med tjejer som tävlar i drifting.

Anna-Carin Falk

Motorsporten och då bilsporten, är en jämn (kanske rent av den jämnaste sport) där både manliga och kvinnliga förare har samma fysiska förutsättningar att vara jämbördiga.

Så jag undrar lite på frågan om varför det inte är fler tjejer som kör drifting? Det finns några stycken runt om i landet, men ingen som ännu har försökt slå sig in någon serie. En tjej var på god väg för ett antal år sedan, det var Emelie Danielsson. Men sedan dess så har vi inte hört något mer.

Diana Blomqvist

Det finns en del som kör på olika event som Driftbash, Gatebil osv. Det tycker jag är kul, men jag vill gärna se dessa tjejer försöka ta upp kampen om mästerskapspoäng i någon av våra serier också. Bilderna ovanför visar två, men det finns fler.

Så alla ni tjejer som spenderar många timmar i garagen, hur ser ni på detta med tävlande?

Med det sagt, går du i tävlingstankar och är tjej? Hör av dig till redaktionen. Vi är helt övertygade om att ni tjejer är minst lika vassa som killarna på drifting.

Denna artikel passar bra till diskussion på våra sociala medier, du som läser denna artikel, vad tycker du?

Text & Bilder: Henrik Andersson, DriftZone