Finalen i Northern Drift Series inställd

0
220

Finaltävlingen i Northern Drift Series som skulle köras på Klutmarksbanan i Skellefteå kommande helg är inställd.

Vi ville naturligtvis veta mer om anledningen till detta och kontaktade Simon Granlund, som är en av männen bakom NDS och som dessutom är verksam i Skellefteå MS.

Simon, varför är tävlingen inställd? 
-Det är väldigt synd att behöva ställa in finalen. Orsaken till att vi var tvungna att ställa in är en kombination av flera saker. En av dem var helt enkelt att när tiden för att anmäla sig hade gått ut hade vi bara sex anmälda fördelat på två klasser. Det är helt ohållbart att köra tävling med för små startfält. Det är en stor arbetsinsats och hel hel del kostnader runt en sådan tävling. Och publiken är vi helt beroende av för att kunna gå runt med försäljning och entré. Då har vi ett ansvar mot publiken som betalat att de ska få valuta för sina pengar. Det går inte med så små startfält. Jag hoppas verkligen att vi som älskar denna sport här i norr kan hitta en lösning på hur vi ska få bättre disciplin med att läsa inbjudan och att anmäla sig i tid. Och att vi faktiskt hittar ett koncept här som så många som möjligt vill köra. Jag vet att många verkligen brinner för denna sport. Det gäller bara att kunna samla denna energi till något bättre och konstruktivt. Jag är en del i de som driver denna serie och jag är den första att erkänna att vi även har varit sämre på att marknadsföra oss. Vi hoppas få till det bättre och kanske det bästa vore att få in lite färskt blod som är duktig på pr.

Jättesynd naturligtvis att finaltävlingen blir inställd på grund av för få anmälda. Det innebär också att det resultat som gällde efter två deltävlingar gäller som slutresultat för serien, med Magnus Larsson som segrare i Modified med full pott och Jonas Larsson i Semi-Pro. Grattis till er!

Modified
Placering Förare Totalpoäng
1 Magnus Larsson 200
2 Alexander Lundgren 180
3 Marcus Larsson 168
4 Henrik Kirjonen 95
5 Viktor Persson 90

Semi-Pro
Placering Förare Totalpoäng
1 Jonas Larsson 160
2 Mathias Johansson 100
3 Zakarias Berggren 100
4 Niklas Wiklund 95
5 Mattias Larsson 95
6 Albert Häggbom 90
7 Joel Andersson 90
8 Herman Jansson 85
9 Johan Häggbom 78
10 Mattias Nygård 0

Text & foto: Christer Hägglund – DriftZone.se