Osäker framtid för Northern Drift Series

0
524

Efter fjolårets något ostadiga säsong ser det än mer osäkert ut för Northern Drift Series inför säsongen 2018.

Magnus Basmange Larsson, NDS Modified

Ni som har minne kommer ihåg att vi för ungefär ett år sedan berättade om Northern Drift Series som funnits sedan 2014, då Fredrik Westring och Fredrik Tiger i Kalix tyckte att det fanns ett tomrum att fylla efter att serien Holeshot gått i graven. Tävlingar har sedan dess körts under fyra säsonger, i Kalix, Skellefteå, Piteå och Sundsvall.

Säsongen 2017 blev en blandning av toppar och dalar, där en lyckad tävling i Piteå och en unik tävling i velodromen i Kalix, blandades med få anmälda och en inställd final i Skellefteå.

Och det ser alltså osäkert ut även för 2018.

-Som det ser ut nu kommer det bara blir tävling i Kalix och Piteå, men om det blir under NDS är oklart ännu, berättar en av arrangörerna till serien, Fredrik Westring från Kalix.

Zakarias Berggren, NDS ProInt/Semi-Pro

Fredriks kollega Simon Granlund, Skellefteå:
-Jag har som sagt ifrån mig allt ansvar för NDS i år. Kommer inte ha möjlighet att göra det bra som det är nu.

Det unika med Northern Drift Series var bland annat att det under 2017 var den enda möjligheten att tävla i en serie i Modified. Dock ser området som tidigare täckts in av Northern Drift Series ut att få relativt gott om deltävlingar i Sverigecupen, två i Piteå, en i Lycksele, en i Härnösand och en i Sundsvall. Det har pratats om från förbundshåll att samtliga deltävlingar i norra Sverige även kommer att ha en Modified-klass, där dock inga seriepoäng i Sverigecupen räknas då denna endast omfattar Semi-Pro.

Vi återkommer med fler nyheter från norra delen av landet.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se