Hay bäste svensk i NEZ-finalen i Riga

0
336

De svenska framgångarna uteblev när NEZ körde sin sista deltävling för året på Bikernieku Trase i Riga.

Anders Hay, arkivbild

Tävlingen kördes, som vi berättat om tidigare, i den så kallade häxkitteln, Witch Kettle, som är en mytomspunnen del av banan. Banan är omgiven av skog, och publiken sitter i skogen nära banan.

I kvalet var det litauern Donatas Macpreiksas som var vassast, och blev kvaletta med 88 poäng, före Lauri Heinonen, Finland och Kestutis Kelpsa, Litauen. Hay var bäste svensk och kvalade in på en trettonde plats med 72 poäng, Fredrik Westring kom på 30:e plats med 48 poäng och Elias Broström fick noll poäng i båda sina kvalrundor och kvalade därmed inte in.

Elias Broström, arkivbild

I stegen blev det respass direkt för Anders Hay i battlen mot lettländaren Kristians Burkows, och detsamma blev det för Fredrik Westring i battlen mot kvaltrean Kestutis Kelpsa, Litauen. Hay blev därmed bäst placerade svensk i tävlingen.

Därmed är årets NEZ slut och vårt mål är att följa upp Anders Hay, Fredrik Westring och Elias Broströms insatser i serien under off season och höra lite om nivån i serien och om det går att skönja några planer för säsongen 2020.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se (arkiv)