Nez Drift Championship visar kalender för 2020

0
15

NEZ Drift Championship har varit väldigt tillbakadragna, det har funnits väldigt lite information kring hur deras säsong blir 2020. Nu har vi äntligen fått mer information om vad som händer i deras kalender.

I dessa tider, med pandemin och allt som detta medför. Så har alla arrangörer fått göra stora förändringar, eller till och med fått stoppa sina tävlingar/arrangemang. Men nu har vi fått en reviderad kalender från North European Zone Pro Drift Championship, även kallat för det kortare namnet NEZ Drift.

Starten av kalendern blir nu 28-29 augusti på NEZ Drift Riga, vilken bana som kommer användas, låter vi vara osagt då detta inte är känt för oss i dagsläget.

18-19 september köres deltävling 2, Rollercoaster from Hell är det dags för och den köres i Kehala, Estland. Banan är rätt välkänd med sin utformning där de bilar som laddar hårt ges möjligheten att få en hel del flygtid då banan har ett vasst krön som direkt övergår i en skaplig backe neråt, eventuella flygningar lär göras i fullt driftläge för att kunna klara banan.

Efter den tävlingen så har deltagarna lite mindre än 1 månad på sig för att fixa eventuella fel, 9-10 oktober är det dags för NEZ Grand Final i Pesämäki, Finland.

Det är alltid kul när ny information kommer, ochh det ska bli intressant att se vad som händer i NEZ Drift under hösten.

Text: Henrik Andersson – Driftzone
Bild: Nez Drift facebook