Westring efter NEZ: ”Jämna förare med ett bra och stabilt startfält”

0
161

Fredrik Westring från Kalix var en av svenskarna som körde en hel säsong i NEZ. Efter en poänglös första deltävling gick det bättre, och här sammanfattar Fredrik säsongen.

Fredrik Westring under tävlingen i Lycksele

För er som inte kan ringa in Fredrik så är han en rutinerad förare, hemmahörande i Kalix i Norrbotten. Förutom att ha tävlat i Sverige och några tävlingar på europanivå tidigare så var han också del i arrangörsstaben för Northern Drift Series fram till 2017. Efter ett par års tävlingsuppehåll för att bygga ny bil stod den nya bilen klar och gjorde tävlingsdebut i RM 2018.

Du körde en hel säsong i NEZ i år. Om vi börjar med serien, vad tycker du efter en säsong om tre deltävlingar?
-Tycker att säsongen i NEZ har varit otroligt rolig och lärorik faktiskt. Hade gärna sett en fjärde tävling men tre har funkat lika bra och är lite mer ekonomiskt.

Motståndet kom till stor del ifrån Baltikum. Hur ser du på nivån på konkurrensen?
-Jämna förare med ett bra och stabilt startfält. Man har fått träffa många trevliga team och människor och fått se ett bra brinnande intresse för motorsport. Kändes som att de har kommit lite längre i motorsportandan än här hemma.

Någon bana du gillade speciellt mycket?
-Witch kettle-banan (i Riga, reds.anm.) måste vara den fränaste och roligaste banan jag upplevt i motorsport. Kuperingen, farten och det tekniska som krävdes på den banan var något utöver det vanliga och attans så kul den var att köra!

Din egen insats, hur ser du på den såhär efteråt?
-Jag hade som mål att komma topp 10 i totalen och utveckla mig själv, tillsammans med den nya bilen. Vi nådde en 16 plats i totalen med 0 poäng från första deltävlingen och det är jag faktiskt nöjd med. Bilen har fungerat bra, lite småsaker som gått sönder men det är lika för alla. Huvudsaken är att kunna sammanfatta säsongen med framgång. Det har gått framåt i körningen igen och bilen och jag har börjar samarbeta och komma bättre överens

Vad har du för planer för vintern, när det gäller bilen?
-Planerna för vintern är inte så drastiska saker. Vi ska förbättra lite svaga punkter men hålla oss från att bygga om något större för att inte bandet ska börja om från början igen. Vi vill ha den så snarlik som den var denna säsong för att förhoppningsvis kunna hoppa in bakom ratten till våren och känna samma känsla som när vi nu parkera den i garaget.

Om vi blickar lite framåt mot nästa säsong, blir det en fortsättning på ditt tävlande och i så fall var?
-Jag kommer givetvis att tävla vidare nästa säsong. Jag låter det vara osagt i dagens läge om det blir körning i Sverige eller om det blir en till säsong av NEZ. Ryktesvägen har man hört att det är på gång förändringar igen i SDC och går det åt rätt håll och man har insett brister och förbättringsarbete inför 2020 så är det möjligt att man kör den serien, helt klart.

Något annat du vill tillägga, eller någon du vill tacka?
-Vill givetvis tacka er som lyfter fram oss förare och visar upp våran härliga sport för omvärlden med världsklass på artiklar och reportage! Sedan vill jag även tacka vänner, familj och sponsorer för denna säsong!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Viktor Forsell – Toribass.se