Dags för avgörande i Norwegian Drift Championship

0
310

Det är nu i princip en månad sedan den första deltävlingen i Norwegian Drift Championship avgjordes på Vinstra, och nu är det dags för de två resterande.

Kan Ole Morten Davanger, med en elfteplats i första deltävlingen, hota när det är dags igen?

Under andra halvan av den här veckan körs nämligen två deltävlingar, en med kval torsdag och eliminering fredag, och den avslutande med kval lördag och eliminering söndag. Tufft schema och det innebär att förarna inte har råd med några som helst tekniska missöden om man vill hänga med i slutsammanställningen.

I Vinstra var det Odd Helge Helstad som drog det längsta strået och vann före Alvin Lægreid. Trea var Helge Ougland och fyra Andreas Øvergaard. Kvaletta på lördagen var Markus Furberg, men Markus gjorde en liten miss i topp 16 mot Fredik Myhre och åkte ut. Tor Arne Kvia, kvaltvåa, tog sig till topp 8.

Markus Furberg

Jag ser här ett par förare som kommer att ha revansch att utkräva, främst Markus Furberg, men även Tor Arne Kvia och Ole Morten Davanger. Tror att dessa tre kommer att bli livsfarliga. Unge talangen Max Vonka satsar hårt och var troligen inte nöjd med att se sig utslagen i topp 16 av Kvia.

Att Odd Helge och Alvin var i toppen var ingen överraskning för någon, och med den smakstarten man fick så kommer såklart allt att göras för att nå framgång även i dessa två deltävlingar. Petter Lauvås är en annan som kan bli farlig, om han kommer till start. Petter körde sönder sin andra motor på Gatebil på Rudskogen, men fick då låna bilen av Kenneth Djønne Nornes och lyckades vinna Breisladden.

I Pro2-klassen blev resultatet i första deltävlingen Robin Skedsmo, Glenn-Fredrik Olsen, Kyrre Nielsen och Marianne Halvorstad. Här har jag personligen klart sämre koll på de övriga förarna och låter därmed bli att tippa något resultat.

Följ Norwegian Drift Championship på Facebook för att se deras livestream från dessa två deltävlingar.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Alen Demirovic – ADphooto, Robban Strandberg – DriftZone.se