Emil André Bogen om GDS: ”Svenskarna får passa sig!”

0
567

Vi börjar så smått att se fram emot Gatebil Drift Series andra säsong. Emil André Bogen blev fyra i serien förra året, och här berättar han om årets plan.

Emil Bogen och Jim Olofsson
Gatebil Drift Series 2017, deltävling 4. Top 4 Emil Bogen och Jim Olofsson

Gatebil Drift Series går som sagt mot sin andra säsong, och med färre förare, kompaktare tidsschema och mer träning ska publiken garanteras bättre underhållning. Fyra i serien som näst bäste norrman blev Emil André Bogen.

Är du nöjd med Gatebil Drift Series säsongen 2017?
-Jag är väldigt nöjd. Jag körde väldigt lite förra året, bara fyra helger totalt. Jag deltog bara i två av de fyra deltävlingarna i GDS, så näst bästa norrman och fjärde plats totalt är jag jättenöjd med. Eftersom jag bara hade kört två lopp räknade jag inte ens på poängen, så det kom som en total överraskning på Mantorp.

En av sakerna som kommer att bli annorlunda i årets serie är, som vi berättat om tidigare, att den fria anmälan till serien i år ersätts av en serie där man blir inbjuden. Totalt är det tänkt att ett tjugotal förare ska delta i serien. 2017 var det hela 47 förare som tog poäng i serien och ännu fler som deltog.

Kommer du att köra GDS även kommande säsong?
-Ja, jag ska köra GDS 2018.

Vad tycker du om det nya upplägget med färre förare och kompakt tidsschema?
-Jag tycker att det verkar bra. Mer action och mindre väntan. Plus att vi som förare kanske kommer fram lite bättre. Mer träning blir det också när det inte är så många förare. Mer träning skapar bättre show! Då är alla riktigt varma i kläderna när tävlingen startar.

Vem ser du som din svåraste konkurrent?
-Jag har inte sett någon startlista ännu, men jag förlorade mot Jens Stark Junttila efter OMT i finalen på Mantorp, så jag hoppas få revansch på honom. Han bucklade till min bil också haha… Odd Helge Helstad är duktig också. Alla som är med är bra förare och man måste ta alla konkurrenter på allvar, men ingen är omöjlig att slå!

Emil Bogen och Jens Stark Junttila
Final Emil Bogen och Jens Stark Junttila

Så, är det dags att ta hem GDS-bucklan till Norge i år?
-Javisst, svenskarna får passa sig! Jag och mitt team kommer att göra allt vi kan för att ta hem GDS-bucklan!

Vi hoppas på en god match i denna prestigefyllda landskamp. Gatebil Drift Series avgörs under Gatebil-festivalerna på Vålerbanen 25-27 maj, Mantorp Park 15-17 juni, Rudskogen 24-26 augusti och Mantorp Park 14-16 september.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se