Joakim Johnsen: ”Jag hoppas att Norge fortsätter att dominera!”

0
1470

Det blev som vi berättat Joakim Johnsen som vann första deltävlingen av Gatebil Drift Series. Här ger han sin syn på första tävlingen.

Som sjättekvalad och med en vinst fick Joakim en riktig smakstart i årets Gatebil Drift Series. Vi ville såklart höra vad vinnaren tyckte själv om helgens tävling.

Hur känns det efter den fina starten i GDS?
-Det känns väldigt bra att starta säsongen så bra, det ger mig och teamet lite extra gnista att köra på.

Seger i tävlingen och en sjätteplats i kvalet, 8 poäng efter kvalettan, är ett riktigt fint resultat. Är du nöjd med din och bilens insats?
-Bilen känns väldigt bra nu, vi hade kört två tester med bilen före tävlingen och känner oss komfortabla i bilen. Den är där vi vill ha den och med Jonus-Racings arbete med renovering och mappning så är responsen i motorn där vi vill ha den. Så nu är det tid bakom ratten som gäller för chauffören.

Så ja, vi är väldigt nöjda med vår insats den här helgen. Saker kan alltid bli mycket bättre, och det ska vi jobba med framöver. Men det höll den här helgen så vi försöker att förbättra oss varje gång.

Förra säsongen i GDS körde du bara Mantorp-tävlingarna. Kommer du att satsa på att köra alla deltävlingar i år?
-Ja, förra året så fick vi problem med motorn i bromsbänken och hann inte till tävlingen på Vålerbanen. På Mantorp så var mappningen av bilen jättedålig, så jag borde egentligen inte ha ställt upp då heller, men vi gjorde ett val och körde på ändå. På Rudskogen hade jag en skada i axeln som gjorde att vi inte kunde köra den tävlingen. Så den förra säsongen var en rejäl besvikelse för oss och motivationen sjönk. Med ett suveränt team som kämpar på och lägger många timmar i garaget för att vi ska ha en konkurrenskraftig bil så var det riktigt skönt med lite flyt, nu när vi satsar fullt på Gatebild Drift Series i år.

Vilken battle tyckte du var svårast? Kim Fors, Tony Averstedt, Markus Furberg eller Ørjan Nilsen?
-Det är väldigt svårt att säga, för alla konkurrenter gjorde ett riktigt bra jobb. Men Ørjan Nilsen är en förare som jag känner väl till och han levererar alltid på topp, så den battlen var tuff. Vi gjorde båda små misstag, så det var svårt att gissa utgången av den.

I top 16 var det 12 norrmän och endast fyra svenskar. Kommer Norge att fortsätta dominera GDS 2018?
-Jag hoppas att Norge fortsätter att dominera, men svenskarna har många farliga förare också! Men kan lova dem att det inte ska bli en enkel match för dem i alla fall.

Vill du säga något som avslutning?
-Ett stort tack till mitt team, Robin, Hans Petter och Jeanette. Team Mac-Croc Energy Norge och sponsorerna Jonus-Racing, Brakes Norge, dioder.no och Stian Sørlie Motorsport

Vi ses på Mantorp, vi är taggade redan nu!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: