Ringnes satsar på nybygge: Toyota GR Supra

0
380

Tor-Anders Ringnes är en förare som är starkt förknippad med Toyota, och nu gör han en storsatsning som lär förstärka den kopplingen ytterligare!

I ett projekt som tagit ett tag att sjösätta håller Tor-Anders Ringnes på med att bygga om en ny Toyota GR Supra till att bli hans nya prodriftbil. Vi tog kontakt med Tor-Anders för att ställa några frågor om projektet

Du har precis presenterat ditt nya bygge av en GR Supra. Hur länge har du jobbat på att få till projektet?
-Jag har jobbat i över ett år med att få till detta. Jag ville vara tidigt ute, men det har inte varit lätt. Men nu äntligen kom möjligheten, tack vara Toyota Norge, Toyota Østfold & Follo och någon till som jag inte kan berätta mer om nu.

Hur långt har du kommit idag?
-Vi började med att plocka ned bilen häromdagen och har jobbat några dagar så nu är all interiör borta. Motor, växellåda och transmission ska vi ta ut i helgen. Vi satsar på att plocka ned den så snart som möjligt så att vi kan skicka den till Linnerud för att få en FIA-bur monterad. Karossen ska skickas iväg på ombyggnad, men vem som ska utföra det arbetet är inte bestämt ännu.

Vad ser du som den största utmaningen med att bygga om en modern sportbil till en prodriftbil?
-Vi har byggt en ganska bra Toyota GT86 förut, så vi tänkte ta med oss all den erfarenheten in i det nya GR Supra-bygget.

Vad blir det för motorkoncept?
-Motorn blir en 3,4 l 2JZ-VVT-i med torrsump och Motec M130 motorstyrning. Väldigt likt den koncept vi har i vår GT86.

Jag har sett några uppdateringar på YouTube. Blir det en komplett byggserie på din kanal?
-Vi ska försöka göra lite uppdateringar för YouTube, jag tycker att det är roligt men det tar väldigt mycket tid, så vi får se hur mycket vi hinner med att göra. Jag får meddelanden varje dag av personer som hoppas på YouTube-filmer.

När hoppas du kunna visa bilen för allmänheten och när blir första eventet?
-När detta är klart är det alldeles för tidigt att säga. Jag hoppas naturligtvis att jag ska hinna till säsongen 2021

Kommer du att tävla 2021 och i så fall i vilken serie?
-Jeg skal kjøre på Gatebil og norske driftingserien NDC.

Team Toyota under Super 3 på Gatebil Rudskogen, fr v Fredric Aasbø, Tor-Anders Ringnes och Ola Jaeger. Får vi se en liknande bild 2021 med två GR Supror? Foto: Björn Billsten

Till vardags verkar Tor-Anders i företaget Tuningservice Østfold som utför mjukvaruuppdateringar på personbilar, husbilar och annat.

Vi ser fram emot att se Tor-Anders Ringnes nybygge på banorna, förhoppningsvis redan 2021.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Wennevold Photography, Björn Billsten – DriftZone.se