Vonka kör hel säsong i GDS

0
136

Den unge norske talangen Max Vonka kommer att köra en hel tävlingssäsong i Gatebil Drift Series 2020, det meddelar teamet Vonka Racing i sociala medier.

19-åringen från Oslo, som redan har flera tävlingssäsonger på meritlistan, får alltså chansen att tävla mot många av toppförarna från Norge och Sverige under säsongen.

”Jag blev mycket förvånad när jag fick frågan om GDS. Jag satt och åt när meddelandet kom på telefonen, och det kom som en liten chock, verkligen”, säger en mycket nöjd Max Vonka till gatebil.no.

Tiden fram till premiären på Vålerbanen i maj kommer Max att, tillsammans med brodern Ludvik, spendera till stor del framför simulatorn. Båda bröderna tränar mycket på det här sättet, och målet är att när tävlingssäsongen börjar närma sig bli mer specifik och lära sig den aktuella banan så att den sitter i ryggmärgen.

Den Nissan S15 med 2JZ och Samsonas-växellåda som blev uppgraderad inför förra säsongen fungerade bra då och har bara fått en genomgång under vintern. Under tiden bygger teamet en bil till brodern Ludvik, som byggs enligt samma recept med undantag för motorn som blir en Chevrolet LS3. Den bilen kommer också att fungera som reservbil för Max i GDS-tävlingarna.

Förutom Gatebil Drift Series kommer båda bröderna Vonka att tävla i NDC, Norwegian Drift Championship.

Premiären i Gatebil Drift Series sker på Vålerbanen 22-24 maj.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Privat