2020 i siffror och Gott Nytt År!

0
288

Vi summerar 2020 i lite siffror och önskar ett nytt och bättre 2021.

Att året har varit konstigt har blivit det mest uttjatade uttrycket, men faktum kvarstår att inte mycket har varit som det brukar. När viruset började spridas runt världen i början av året förstod vi ingenting. När Bilsport Performance & Custom Motor Show ställdes in i april så tänkte vi att det var ju otur att den mässan ligger så tidigt på året, men i sommar är vi igång som vanligt. Så blev det inte, och det syns också i vår statistik.

Webben

Vi har faktiskt snittat mer än artikel om dagen ändå på svenska, med 387 texter totalt, men det finns månader där vi inte lyckats hitta nyheter att fylla en text om dagen. Dessutom har vi knackat ihop 116 texter på norska och 16 på engelska. På grund av att Swedish Drift Championship ställdes in och Gatebil blev Track Day så tappade vi vår distributionskanal för papperstidningen. Vi märkte även av en stor osäkerhet för framtiden bland våra annonsörer.

Livestream

Tittar vi på livestream så har vi fortsatt att visa stora serier som Formula Drift och D1NZ från Nya Zeeland. Dessutom har vi producerat egna livestreams, dock klart färre i år än tidigare, men det har ändå blivit sex sändningar från fyra olika evenemang. Två olika träningsdagar på Hamrebanan, Cash Grab Driftdays på Sundsvall Raceway och Gatebil Drift Series på Mantorp Park om totalt 8 timmar och 12 minuter. På sändningen från Mantorp Park körde vi i mörker och experimenterade dessutom med att filma från drönare, vilket gav oss lite extra utmaning.

Sociala medier

På våra sociala medier har det varit bra fart. På vår Facebook-sida har vi publicerat 3.744 bilder från 19 olika evenemang. På instagram publiceras bilder och stories löpande.

Podcast

Driftpodden har kommit ut med totalt 38 avsnitt under året. Målet var ett avsnitt i veckan, men ibland kommer livet emellan och därför har vi inte lyckats hålla det målet i år. Det kortaste avsnittet var 31:31 från den 1 juli när vi berättade att Swedish Drift Championship var inställt. Den 21 mars släppte vi årets längsta avsnitt, 2:42:55, där huvuddelen utgjordes av en intervju med Driftbrothers Sweden, Linus och Victor Joensuu. Totalt 52 timmar och 9 minuter.

Med denna statistik så vill vi som arbetar med DriftZone önska alla ett riktigt gott nytt 2021!