Alexander Granlund vann SM-premiären

0
508

 

Alexander Granlund drog det längsta strået när den första deltävlingen i SM avgjordes på GTR Motorpark utanför Eskilstuna. Driftzone har passat på att snacka med Granlund efter segern i premiären.
Du hade en fin kvalrunda igår, du berättade själv om den i en video som publicerades på din Facebook-sida. Den kändes inte perfekt men helt ok, så du var lite osäker på hur högt du hamnat.

-Ja, precis, men det kändes bra som sagt.

Eftersom 29 förare kom till start fick du, Victor Joensuu och Kim Fors starta med en solorunda. Du fick sedan gå in med en första ”battle” mot Axel Hjalte. Berätta lite om känslan där.

-Det kändes ganska lugnt. Hjalte hade varit lite ojämn tidigare, men hade kört bra under söndagen. Men efteråt kände jag mig rätt säker på att det hade gått bra.

Skön känsla förstås. Sedan fick du Linus Joensuu i tredje omgången, en ”battle” som gick till One More Time

-Ja, Linus kan vara väldigt snabb så där fick man verkligen vara fokuserad. Och i OMT fick man ta i lite extra.

Sedan var det Thomas Nyqvists tur i semifinalen.

-Ja, körningen mot Thomas kändes riktigt bra, kul att följa honom. Duktig kille!

Absolut. Så var det då dags för final, dit även Kim Fors tagit sig. Under din lead gjorde Kim en liten dirt drop som skulle visa sig kostsam. Hur gick tankarna där?

-Han var ju av banan där, så tankarna gick att jag redan hade vunnit. Han hade ju krängt av ett däck och jag vet att man inte får byta hjul, så jag blev väldigt förvånad när han kom ut med luft i alla hjulen. Men jag tycker självklart att det ska göras upp på banan så jag blev glad att vi fick köra. Så det var bara för mig att inte göra några misstag så visste jag att jag hade det.

Det som Alexander refererar till är att en däckkrängning inte är ett tekniskt problem som ger rätt att utnyttja fem minuters-regeln. Det visade sig dock vara så att Kim även slagit av ett stag i bakvagnen, som gav rätt att nyttja den och då kunde även däcket bytas.

Och så blev det också. Något du vill säga som avslutning efter första SM-helgen?

-Jag vill tacka mitt fantastiska team! För detta är inget jag gjort själv, utan det är lika mycket de som vunnit! Sen även J-spec.se för utan dem hade inte detta varit möjligt. Sedan vill jag även tacka er på DriftZone som hjälper oss att synas! Å kalasbra med livestreamen!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se

 

Vi tackar och tar åt oss av berömmet från Alexander och hoppas att vi ses snart igen!