Andersson avslutar säsongen på Oslo Motor Show

0
673

För SM-föraren Patric Andersson från Malung så slutade deltävlingen i Sundsvall med en tung träff i muren. Bilen var riktigt illa däran, men Patric lyckades få ihop bilen igen och avslutade säsongen. Nu ska de båda åka till Oslo för att köra en uppvisning på Oslo Motor Show. Det här ville vi höra mer om, samt kolla lite om den gångna säsongen, så vi kontaktade Patric.

Ja Patric, det var en tung smäll i muren i Sundsvall. Du missade deltävlingen på Sturup men var tillbaka och körde Rudskogen och Mantorp?
-Jajamen, men det blev inget resultat värt att nämna. På Rudskogen blev jag utslagen av Pawel i top 32 för att servoremmen fransade upp sig och fransarna ”klippte av” servoslangen. Så jag blev utan styrning…

Inte bra alls. GDS och SM-finalen på Mantorp då?
-Tekniska problem även där. Säkringen till laddtrycksstyrningen gick, så jag kvalade med väldigt lite effekt, och det gick inte så bra.

Fantastiskt att du fick ihop bilen efter Sundsvall i alla fall. Det såg inte så bra ut då direkt efter smällen.
-Nej. Det tog lite längre tid än väntat att få ihop den efter Sundsvall, fick flyga in en ny styrväxel från USA. Det går inte att få tag på vänsterstyrda styrväxlar till Toyota Supra i Sverige.

Och nu blir det Oslo nästa helg?
-Ja, precis. Det blir uppvisning under Oslo Motor Show. Har inte fått upplägget helt klart för mig, men jag har fått uppfattningen att det är lite som när vi kör uppvisning på Elmia.

Vilka fler är det som kommer att vara med?
-Jag är den ende svensken. Sedan är de namn jag fått hittills Joakim Eidsmo-Sand, Max Vonka, Glenn Berge, Emil Lilleslåtten, Magnus H Borgen, Kim Andre Svensson, Kamil Toczyk, Marius Adrusevicius, Dan Mønster, Andre Andersen, Christian Bakkerud, Mazhar Iqbal, Hans Hartivkøy, Arne Martin Lundhaug, Olav Haugen Hasdal och Petter Eriksen

Ett fint startfält med flera namnkunniga förare. Hur ser planerna ut sedan då, för säsongen 2018? 
-Nästa år blir det vinst i SM för min del!

Patric är ende svensk i uppvisningen, men i Gatebils monter kan man se ytterligare en svensk driftare. Det är Michel Rayes som ställer ut sin Ford Mustang ”Vipox”, med rörram och kompressormatad V10-motor på 1200 hk från Dodge Viper.

Oslo Motor Show pågår fredag 27/10 kl 11-19, lördag 28/10 kl 10-19 och söndag 29/10 kl 10-17. Showerna på utomhusområdet är fredag 14-17, lördag och söndag 13-17

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund, Andreas Harrisson, Erika Näsberg – DriftZone.se