Återkomsten slutade med succé – Deane vann i Long Beach

0
456

James Deane gjorde stor succé i sin återkomst i Formula Drift. Senast Deane deltog i serien var 2010 och nu var Irländaren tillbaka med besked. Efter en smått prickfri körning så kunde Deane ta hem segern i Long Beach efter att ha slagit ut bland annat den regerande mästaren Chris Forsberg i Topp-8.

Nattens tävling bjöd på många täta ”battles”, Irländaren James Deane som gjorde comeback i Formula Drift hade en tuff väg fram till första platsen. I Topp-16 så vann Deane över Mike Essa. I Topp-8 så vann Deane över den regerande Formula Drift mästaren Chris Forsberg efter ett sjukt spännande ”battle”. I Topp-4 så stötte Deane på Ryan Tuerck, även där visade Deane klass genom att fortsätta att leverera starka ”Lead runs”. Alla tre bedömmare hade Deane som segrare mot Tuerck.

I finalen väntade Alex Heilbrunn som imponerat stort under hela tävlingen i sin vass BMW. Finalen blev lika tajt och tuff som man kunde tänka sig. Men Deane fick kröna sin återkomst med att även besegra Heilbrunn och ta klivet högst upp på pallen i Long Beach.

– Det var över förväntat. Helt ärligt så hittar jag inga ord. Det här är den bästa känsla jag haft i hela mitt liv. Jag vill rikta ett stort tack till alla som gjort det här möjligt, jag skulle aldrig vara här utan dem. Jag tillängnar den här segern till Lukas från Worthouse som sorligt gick bort under förra veckan. Det har varit ett tufft veckoslut på många sätt, men det här var för Lukas, säger Deane och fortsätter.

– Jag har aldrig haft drömmar som det här. Det här är helt galet, jag hittar inga ord, säger James Deane efter segern.

PRISPALLEN LONG BEACH
1. James Deane
2. Alex Heilbrunn
3. Ryan Tuerck

REPRIS TOPP-16

PRISUTDELNINGEN LONG BEACH

/Stefan Lindgren – Driftzone.se