BOS: ”Viktigt att alla känner sig välkomna”

0
582

I helgen är det dags för Bimmers Of Swedens evenemang på Mantorp Park. Vi ville veta lite mer om vad som är nytt mot tidigare år och hur det hela började. Vi frågar upphovsmannen Arne Skaale.

Det här har vuxit till en stor träff, hur började det allt?
-Det startade 2010 då jag startade en Facebook-grupp som hette BMW’s of Eskilstuna. Första träffen var en tisdagskväll vid en bygghandel och det kom 25 stycken BMW. Gruppen bytte snabbt namn och vi kallade oss BMW’s of Sweden, fram till januari 2012. Då antogs namnet BIMMERS OF SWEDEN och vi startade om Facebook-gruppen från 0. BIMMERS är slang för BMW. Nu är vi snart 25.200 medlemmar!! I snitt 13 nya per dygn sedan 15 januari 2012.

Ett riktigt stort intresse, helt klart. Och nu är det dags för träff igen.
-Efter, som vanligt, lång planering och en massa förberedelser ser vi fram emot en rökfylld helg med det nya, lite lugnare momentet konbanekörning på fredagen och full körning hela lördagen.

Den här träffen har vuxit sig riktigt stor.
-Ja, det här är Sveriges största märkes-träff, Nordens största BMW-träff och faktiskt en av de största BMW-träffarna i världen.

Och konbanekörningen är ett nytt inslag?
-Ja, det är ett nytt moment. De två tidigare åren under 2-dagars har vi kört 402 meter, men det har inte varit så populärt. Driftingen har ju exploderat och kul att många testar på det. Fredagen är ju den välkomnande, lugnare dagen medan lördagen är huvuddagen med fler utställande företag och fler besökare.

Ungefär hur många bilar väntar ni?
-Det jag vet är att vädret spelar in och det ser riktigt bra ut. Sedan är torsdag Kristi himmelsfärdsdag vilket gör att fler kommer redan på fredagen. Det är femte året på Mantorp Park nu. Förra året kom 1371 stycken BMW. Jag hoppas på mer än 1500 i år.

Det blir bankörning och drifting. Blir det rena utställningsbilar också?
-Träffen välkomnar alla modeller av BMW, oavsett årgång o.s.v. Så alla är så att säga utställare eftersom vi endast släpper in BMW. Alla parkeras och behandlas lika. 50 kr av varje BMW-förares inträde skänker vi till Barncancerfonden. Totalt har vi bidragit med 275.000 kr sedan vi började med det.

Fantastiskt bra gjort, med pengar som går till en bra sak!
-Ja, vi är riktigt stolta över de diplom från Barncancerfonden som hänger på BOS-kontoret.

Några avslutande ord?
-Vi vill tacka alla våra besökare och samarbetspartners som gör träffen möjlig. Några av dessa är Schmiedmann, BRL, T-Parts, Meguiars, Sonax, PBZ, L-M-R, DDesign, ColorGlo, Proauto BMW, Ceramic Pro, Bilvårdsstudion, Auto Motor & Sport, Wrapzone och Autopower.

För oss är det viktigaste att alla känner sig välkomna och har en bra BMW-/motordag.

Tack Arne och lycka till med vädret till helgen!

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Andreas Harrisson – Driftzone.se