Brand stoppar tävlingsplaner för Syltlök Motorsport.

0
103

Vi fick se ett inlägg från Syltlök Motorsport där teamet drabbades av brand i garaget där tävlingsbilen stod. Nu i efterdyningarna av denna händelse så blir tyvärr deras satsning för 2020 omöjlig.

Det var alltså på Instagram som vi fick läsa ett oroligt inlägg från Syltlök Motorsport, där stod det att teamets garage hade fattat eld och att detta stoppar alla planer för tävlande 2020.

Från deras facebooksida så kan man läsa följande: ”INGET TÄVLANDE 2020! Som de flesta kanske har hört så råkade vi ut för en garagebrand förra helgen. En polisutredning har påbörjats, vi misstänker att det är en byggfläkt har orsakat branden. I nuläget har vi löpande dialog med försäkringsbolag och polis för att få ut så mycket som möjligt. Ingenting är klart ! Vi hade dock en väldans tur tack vare Knivsta Brandkår som släkte branden fort och fick ut de mesta av värde. BMW-n klarade sig med trasiga stolar och bälten, även bakrutan vart en smula deformerad. Allt är såklart becksvart och behöver skruvas ner och göras rent..”

”Vi hade siktat på en fullspäckad SM säsong men nu står vi utan garage och en bil som kräver flera månaders jobb. Dagen efter branden så insåg vi att det vart dags att prioritera om. Carporten skulle få en vägg, port, isoleras och få till ett fullt inrett garage. Tur att vi har snälla vänner! På måndagen så stog det en hög med virke, spik och skruv så det var bara att sätta igång. Portar är beställt och väggen är panelad. Ingen nämnd och ingen glömd! Kan inte beskriva hur mycket det betyder!!!!! Det är en lång väg kvar och tyvärr räcker varken tiden eller pengarna till för att kunna slutföra garagebygget och även åka SM 2020..” taget från teamets facebooksida.

Detta är oerhört tråkigt, vi frågade teamet om hur det var idag?
”Idag skulle jag säga att det är ett någorlunda kontrollerat kaos. Bilen står i ett hörn inlåst i en annan lokal orörd sen branden. Tankarna går såklart åt ett nytt försök 2021!!” Hälsar Syltlök Motorsport.

Vi håller tummarna för att allt löser sig så bra som möjligt, och att vi får se dem ute på tävlingar 2021.

Text: Henrik Andersson, DriftZone
Bild: Björn Billsten, DriftZone