Cash Grab Drift Days i Sundsvall

0
459

Helgen den 29-30 augusti satsar SHRA Sundsvall på en tävling på sin bana strax utanför Sundsvall. En tävling som ger en rejäl belöning till vinnaren!

Erik Reimner i lead framför Johan Andersson i chase under en träning på Sundsvall Raceway.

Besvikelsen har varit stor att det inte blivit så många tävlingar i sommar, och SHRA Sundsvall med ordföranden Göran Svensson i spetsen ville anordna en rejäl tävling så att förarna har något att köra. Då föddes idén till Cash Grab Drift Days. Som namnet antyder kan man lägga vantarna på en hög med kontanter, inte mindre än 10.000 kr till vinnaren, 5.000 kr till tvåan och 3.000 kr till trean.

Tävlingen kommer att köras enligt traditionellt upplägg med träning, kval och eliminering. Vi från DriftZone kommer att finnas på plats och sända en livestream, vilket SHRA Sundsvall och DriftZone tillsammans jobbat hårt för att kunna genomföra.

Kommer Gunnar Jämting att ställa upp?

Förutom tävlingen kommer även en frikörning att anordnas för förare vars bilar inte är godkända för twinkörning eller den som inte vill ta steget att tävla. Även för dessa kommer det dock att bli chans att mäta sig, då det kommer att köras en superslide som är öppen även för bilar utan vagnbok. En chans, en repa att imponera bedömarna så mycket som möjligt. Har du en bil som du vill ha vagnbok till så kommer det finnas möjlighet till vagnboksbesiktning på plats. Enligt beslut av SBF Drifting kommer besiktning som görs under den här säsongen att gälla även nästa år.

Är du intresserad av att vara med på Cash Grab Drift Days? Se mer information på klubbens websida shrasundsvall.se och anmäl dig via e-post till info snabela shrasundsvall.se

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund, Robban Strandberg – DriftZone.se