Däckia Gymkhana Challenge på Vallåkra

0
432

Årets Gymkhana på Vallåkraträffen innehåll ett varierande startfält. Allt från rutinerade förare till några som debuterade sitt tävlande. 

Tävlingen var uppdelad i klasserna Pro Am och Pro.

Bedömningen utgick från att man fick poäng för alla zoner som man klarade och om förarna hamnade på samma poäng så avgjorde snabbaste tiden. 

Banan var väldigt krävande oavsett väderlek. Det krävdes att förarna kunde hantera sin bil samt hade ordning på alla delar. Flertalet hade god kontroll på sin bil medans det var delarna som svek förarna. 

Vädret varierade mellan regn och uppehåll under söndagen. Förarna fick träning på blött underlag och kval på torr, men under slutet av Pro Am började det dugga, dock kom det ihållande regnet under början av Pro tävlingen.

I Pro Am klassen fanns det flera som levererade jämna och så gott som felfria åk oavsett om man kört ett tag eller precis startat. 

Variationen var stor, allt från ombyggd EPA med V8 till Bmw M3 med originalmotor. 

Pro klassen innehöll några SDC förare samt välkända förare som tävlat i Vallåkra Gymkhana tidigare. I Pro var det mer fart samt stundtals täcktes publiken av rök under deras åk. Initiativtagaren Michel Rayes deltog i tävlingen medans hans teamkamrat Rasmus Möller höll i micken och berättade om sporten, dess ursprung samt svenska framgångar runt om i världen. Vid hans sida stod Filip Widerberg, som kört drifting under många år. 

Som under förra året så krockade Vallåkras show område, på samma flygfält, med Gymkhana tävlingen. Jag upplevde att det var fler som tittade på kvalet än under själva tävlingen. 

Resultat

Pro Am

  1. Rasmus Larsson
  2. Philip Nawrocki
  3. Mattias Larsson

Pro

  1. Adam Gustafsson
  2. Anderz Magnusson
  3. Michel Rayes

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se