Dags för Mattias Österlund Memorial 2018

0
835

Det har åter blivit dags för Mattias Österlund Memorial Drift Challenge på Råhälla, det årliga evenemanget som hedrar en av de tidiga driftingpionjärerna.

Jens Stark Junttila och Mattias Österlund, i en batlle på Mittsverigebanan 2013

Mattias Österlund började köra drifting redan 2005-2006 och var med det en av pionjärerna inom svensk drifting, bland annat som en del av Swedish Drift Force. Tyvärr gick Mattias bort i sjukdomskomplikationer i slutet av 2015. Några av hans närmaste vänner beslutade sommaren 2016 när Mattias skulle ha fyllt 30 år, att träffas på Råhälla för en dag där man hedrade Mattias minne på bästa möjliga sätt: med att ha roligt i däckröken. Förra året hade man utvecklat konceptet ytterligare lite. Nu på lördag är det alltså dags igen!

Platsen är densamma som tidigare, det vill säga Råhälla, strax norr om Gävle. Kom dit med din bil och gör en donut till Mattias ära, eller kom dit för att se på. Kl 10.00 drar det igång.

Vill du åka till Råhälla så ta sikte på vägkrogen Hakkegård, längs E4 ca 2,5 mil norr om Gävle. Ta avfarten, på västra sidan om E4 sväng söderut mot Råhällan på väg 574. Efter ca 1,5 km är du framme.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se