Daniel Ahlstedt: ”Den här banan kan bli intressant!”

0
784

På andra plats i RM-serien efter tre omgångar, med 243 insamlade poäng, har vi Daniel Ahlstedt från Oskarshamn. Daniel inledde starkt med en andraplats och 95p på seriestarten på GTR Motorpark och sedan en fjärdeplats och 85p på Sundsvall Raceway, därefter följt av en något mer blygsam placering och 63p på Sturup Raceway. Nu tar RM-tåget vägen tillbaka till starten på GTR Motorpark, och DriftZone tog kontakt med Daniel för att kolla läget inför finalen.

Du ligger tvåa i serien just nu, bara 10 poäng efter Mattias Bengtsson. Hur taggad är du inför finalen?
– Hela teamet är taggade till tusen! Vi tog min bil till Hultsfred för att träna lite på Hultsfreds Drifttrack, och jag måste säga att de kändes bättre än någonsin!

Hur ser uppladdningen ut?
– Vi har gått igenom bilen och gjort en mindre service men förövrigt är de lite halvdåligt med uppladdning just nu då jag blivit genomförkyld.. Men jag har satt mig ner och kollat lite på när Drift Allstars körde där för ett par år sedan, åt de hållet vi ska köra… Det kan bli intressant det här!

Tror du att det kommer bli stor skillnad att köra åt andra hållet?
– Oohh ja! Jag har aldrig kört den åt ”fel” håll tidigare så de kommer nog va knepigt i början men som tur är så har vi ju mycket träningstid både fredag och lördag så man lär väl hinna vänja sig lite iallafall förhoppningsvis!

Det kommer bli en spännande final, helt klart! 
– Ja absolut! De kommer de bli! Jag vill önska alla RM-förare stort lycka till! Kör hårt! Och tack till er på Driftzone för att ni jobbar hårt för att få driftingen stor i Sverige!

Glädjande ord från en finaltaggad Ahlstedt alltså! Vi tackar och bugar för berömmet och önskar Daniel lycka till i finalen.

Text: Erika Näsberg, DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg & Mogge Ågren, DriftZone.se