Dansk dominans i slaget om Skåne

0
596

I helgen gick Battle of Skåne av stapeln på Sturup Raceway utanför Malmö, en tävling där svenska och danska förare kör mot varandra och där det förutom tävling även bjuds på frikörning.

Morgan Göransson, bedömare, är Battle of Skåne en regelrätt landskamp?
-Nej, det är det inte. Den körs som en vanlig tävling, men hade varit skoj om det utvecklats till en landskamp i framtiden.

Hur många bilar var det som kom till start?
-Det var 14 bilar som kom till start, så det blev en åttabilarsstege.

Och hur gick det för våra svenska förare?
-Det blev danskt i toppen, med Dennis Hansen som etta, Mads Andreasen tvåa och Kim Mathiesen trea. Bäste svensk var hemmaföraren Erik Kadikis på fjärde plats.

Vad var din uppgift den här dagen?
-Jag var flaggvakt under frikörningen och bedömare under tävlingen. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till Torre, Rickard, Anderz, Kim och Soko. Utan dem hade det inte blivit någon körning. Utan några avbytare som funktionärer skötte de banan under hela dagen. Grymt jobbat!

Ja, funktionärerna har viktiga roller att sköta.
-Det var faktiskt riktigt skoj att vara ute och flagga lite, det var länge sedan.

Snart är dags att packa väskan och dra till en bana som ligger längre norrut än Sturup, nämligen Sundsvall Raceway. Vilka blir det i bedömartornet där?
-Det blir jag, Rasmus Bjerkås och Torbjörn Olsson.

Känner du att du har intresset för motorsport så är funktionär ett sätt att komma sporten nära. Hör av dig till din närmaste klubb, det finns uppgifter för de flesta.

Vi säger tack till Morgan Göransson och laddar för revansch i Battle of Skåne 2018.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Mogge Ågren, Alexandra Gröndahl – DriftZone.se