Drifting med instruktör på Mittsverigebanan 6 juni

0
36

Den 6 juni kör gänget bakom BUS1 en heldag för drifting på Mittsverigebanan, och den här gången får alla som vill möjlighet att få coachning av husbusarna Jim Nordquist och Herman Jansson.

Herman Jansson

Det blir en uppdelning i två grupper, dels förare som är erfarna och inte behöver coachning och en grupp med gräsrötter och nya tävlingsförare som kommer att få full uppmärksamhet av Jim och Herman. De kommer att titta på körningen, stötta och ge tips. Ett utmärkt tillfälle för alla som vidareutveckla sin körning. Att få råd av sin spotter är en en riktigt bra sak, men många som är nya inom tävlingsdrifting har en kompis som spotter som ”växt upp” inom driftingen tillsammans med sin förare och lärt sig samma saker på samma sätt. Att få en utomstående förare som coach kan ge helt ny syn på hur man attackerar vissa problem och även få feedback på det man redan gör bra. Lättare att lägga fokus på rätt saker alltså.

Jim Nordquist

Jim Nordquist är en erfaren förare som kört drifting i 10 år, varav 7 som tävlingsförare. Efter andraplatsen i SM-deltävlingen i Sundsvall 2014 tog Jim några sabbatsår men var 2018 tillbaka i RM.

Herman Jansson är trots sin ålder en rutinerad förare nu, med tävlande i RM under flera säsonger och i SM den senaste. Med framskjutna placeringar i JSM 2018 och 2019 laddar Herman för en ny SM-säsong.

Stor läktare där det inte är några problem att hålla avstånd.

Evenemanget kommer även att ta emot en exklusiv publik, allt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Biljettpriset är något högre än för en vanlig BUS1-kväll, men är å andra sidan en heldag. Samtidigt som du får se mycket drifting under dagen så stöttar du även verksamheten så att vi tillsammans ser till att den finns kvar efter pandemin.

För mer information om pris och anmälan för både förare och publik, se BUS1 på Facebook.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se

Omslagsfoto: Robban Strandberg – DriftZone.se