DriftZone Årets Media på GreenLight Galan!

0
689

I helgen arrangerade GreenLight Magazine den årliga GreenLight Galan. En riktig galakväll med allt vad det innebär i glada och festklädda människor, god mat och dryck. Och inte minst priser!

DriftZone-gänget: Fr v Henrik Andersson, Christer Hägglund, Stefan Lindgren, Erika Näsberg, Andreas Harrisson, Linda Hallman (respektive), Nina Binn Josefsson, Anders Karlsson (respektive). Foto: Johnny Odden, GreenLight Magazine

I Bästa Drifting var de nominerade svenske mästaren Pawel Korpulinski, Gatebil Drift Series-vinnaren Mikael Johansson, Rickard Ivars med en tredje plats i årets Swedish Drift GP och RM-trean Jonas Knutsson. Och det var Mikael Johansson som avgick med segern i den kategorin. Välförtjänt och vi säger grattis till Mikael!

Mikael Johansson, bilden tagen under SM-tävlingen på Sundsvall Raceway. Foto: Christer Hägglund

I Årets Fotograf och Årets Ambassadör blev det tyvärr inga priser för våra medarbetare, konkurrensen var knivhård och välförtjänta vinnare utsågs.

I kategorin Årets Event var det Drifting SM/RM som avgick med segern. Enormt roligt för SBF Drifting och gänget runt SM/RM-serierna, som lyft kvaliteten på detta arrangemang under 2017. Långe-Mikael Andersson, racekoordinator 2017, tog tillsammans med SBF Driftings tekniskt ansvarige Alexander Kvist emot priset och var mycket tacksamma mot alla som hjälper till ideellt. I juryns motivering gick bland annat att läsa att Drifting SM/RM hade skapat eld ur aska, vilket stämmer bra efter de senaste årens turbulens.

En del av DriftZones delegation på plats firar priset. Foto: Johnny Odden, GreenLight Magazine

Sedan var det som sagt det där med Året Media. När Stefan Lindgren startade DriftZone på nyårsaftonen 2016 så var det för att han såg ett behov av en samlingsplats där man kunde läsa om allt som hade med motorsporten drifting att göra. Ett ställe där inte bara de inbitna fansen och utövarna, utan också allmänheten på ett lätt sätt kunde hitta information om förare, bilar, tävlingar, med mera. Att nå ut till den breda massan, att många fler får upp ögonen för denna actionfyllda sport var målet. Att drygt 10 månader senare få ta emot pris som Årets Media är stort.

Stefan Lindgren visar stolt upp priset. Foto: Andreas Harrisson

Stefan Lindgren:

Så otroligt stolt och glad över vad vi åstadkommit. Ett stort tack till alla medarbetare som nappat på min galna idé att lyfta fram driftingen.

Förutom mina medarbetare vill jag rikta ett stort tack till några personer som betytt otroligt mycket för satsningen med DriftZone.

Tojje Kagg! Utan din support och engagemang hade vi inte vart där vi är idag. Jag är evigt tacksam för ditt stöd Tojje!

Peter Joensuu! Att ha en kompis som dig som ställer upp i ur och skur är helt otroligt! Fast du är Hallsting är du Guld värd.

Sven Freij! Utan din datasupport från start hade vår LiveStream inte varit där den är idag!

Sist men inte minst måste jag hylla min fru som är den som sköter hushållet och tar hand om alla ungar när jag jobbar. Eva-Lena utan dig hade inte det här varit möjligt. Priset är lika mycket ditt som DriftZones. Det jobb som du får dra hemma när jag är borta och jobbar är tufft, tror nog ingen förstår vilket lass du får dra. Du är Guld värd. Utan dig inget DriftZone!

Förutom DriftZones egna medarbetare så finns det en hel del andra som hjälper till med arbetet vi gör. Det är till exempel frilansfotografer som generöst och osjälviskt delar med sig av bilder och videomaterial till oss. Vi vill rikta ett stort tack till er också, och hoppas såklart att ni vill fortsätta att finnas vid vår sida framöver!

Alla annonsörer som genom sina kampanjer ger oss ekonomiska medel att fortsätta lyfta fram drifting som sport. Alla medel som kommer in återinvesteras i bevakning av drifting.

Som sagt, ett stort tack för priset, alla vi medarbetare på DriftZone är otroligt stolta och glada och lovar att detta kommer att göra oss ännu mera motiverade att leverera bra rapportering från drifting på alla nivåer!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund, DriftZone.se, Andreas Harrison – DriftZone.se,  Johnny Odden – GreenLight Magazine