DriftZone ger sig in i tävlingsdriftingen

0
74

Efter att ha stått vid sidlinjen i några säsonger har vi på DriftZone bestämt oss för att ge oss i hetluften på allvar.

Inspirerade av mediagänget på Irland, som bland annat syns i Drift Games och Drift Masters har det nu bestämts att det blir en rejäl satsning. Och bilen blir något annorlunda. Stefan Lindgren, grundare och redaktör för DriftZone:

-Vi har dragit igång ett projekt för att bygga om vår Opel Vivaro skåpbil till driftingbil. Vi har hållit projektet strikt hemligt under en tid, och får välbehövlig hjälp av kända profiler inom sporten.

Ett lite udda val av bil, vad är orsaken till valet?
-Vi vill visa var skåpet ska stå! Den här bilen har varit i svängen förut, då den ägdes av Generation Sideways. Johan Andersson berättade att han fick ett rejält ställ med den en gång, så då tänkte vi att det borde gå. Det är ju riktigt praktiskt att packa med sig allt man behöver i racebilen och slippa biltransport och grejer.

Vad är målsättningen med satsningen?
-Vi bedömer att det är fullt rimligt att nå Formula Drift på två år.

Vem ska köra?
-Hela gänget ska samlas och sedan ska vi ha en uttagning. Vi har redan fixat så att vi har tre rutinerade bedömare som ska avgöra frågan, och jag har gjort klart för dem att jag ska vinna.

Ni har ju annars kopplats ihop med ett riktigt förarproffs, tysken Brad Schladd, men han kommer alltså inte att köra Vivaron?
-Han kan ställa upp, men sen kan det komma en retur, och så har han nyligen blivit pappa också.

ok, där ser man. Vad blev det?
-En sladdis…

Text & foto: Bo A Orm – Schladdzone.se