DriftZone startar Driftpodden!

0
253

Det senaste tillskottet i DriftZones sätt att leverera innehåll från driftingvärlden till er är genom vår helt nystartade podd.

Stefan Lindgren, varför väljer DriftZone att köra igång poddradio också?

Podcasts som media har gått starkt framåt de senaste åren, och trots att det finns en del pionjärer inom vårt område som fortfarande jobbar med detta media så känner vi på DriftZone att det finns plats för oss också. Det är ett sätt att nå en publik som vi annars har svårt att nå, och även en möjlighet för våra lyssnare att komma förare och andra närmare än vad man gör i textform.

Den som är ansvarig för podden är Henrik Andersson.

Henrik, hur känns det att komma igång med poddandet?
-Vi har pratat om att starta en podd under en period. Så det känns riktigt kul och intressant att äntligen komma igång.

Första inspelningstillfället, på ett hotellrum under Gatebil i september.

Vilka ingår i teamet som jobbar med podden just nu?
-I poddteamet så är det Robban Strandberg, Christer Hägglund och Henrik Andersson. Robban är vår ljudmästare/redigerare, Christer Hägglund och mig, Henrik Andersson är då de som ni kommer att höra i programmen. Tillsammans planerar vi avsnitten och hittar ämnen och idéer att skapa program av.

Vad är tanken att avsnitten ska innehålla?
-Innehållet kommer hålla fokus på tävlingsdrifting runt om i världen samt andra event inom driftingen, arrangörer och utskottets arbete och regelverk kommer vi också hålla koll på. Sen har vi en stor mängd med förare inom gräsroten som också är intressanta. Så det finns mycket vi kommer att prata om.

Hur ofta kommer det att komma ut nya avsnitt?
-Frekvensen på avsnitt är inte helt satt ännu, vi kommer att jobba för ett avsnitt i månaden till en början, längre fram är tanken att få ut ett avsnitt varannan vecka.

På vilka plattformar kommer man att kunna hitta podden?
-Driftpodden kommer att finnas på Acast, Spotify, iTunes samt vår egna hemsida. Vill passa på att tipsa om poddserien Behind the DriftZone scene, en serie där ni får höra om människorna bakom DriftZone. Serien är inte ute nu, den kommer i vinter så ni alla har intressanta avsnitt att lyssna på i väntan på säsongen 2020.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Robban Strandberg – DriftZone.se