DriftZone växer i norr

0
230

För oss på DriftZone är det viktigt att täcka in så många tävlingar och evenemang som möjligt, i hela landet. Vi har därför gjort klart med en värvning i norra Sverige som ska säkerställa att vi finns där det händer. Nyförvärvet heter Emil Åhman och en del av har redan träffat på honom, då han gjort en del frilansuppdrag åt oss, främst som fotograf.

Välkommen till DriftZone Emil! Berätta lite kort, vem är du?
-Jag tackar ödmjukast! Jag har svårt för att vara kort, men jag ska göra mitt bästa. 35 år gammal, född och uppvuxen i Boden i Norrbotten. Bedrövligt singel, huvudsakligen för att dygnet har för få timmar. Jobbar på en Circle K-mack på dagarna och är Batman på nätterna.

Hur är det med motorintresse?
-Jag har alltid varit intresserad, men det har huvudsakligen var väldigt brett, och inte helt lokalt för Norrland heller. Det är först på senare tid som jag fått upp ögonen för våran fauna av motorsport. Då är det ju drifting som är på topp, men jag far ofta på rallycross, folkrace och dragracing. Nu har jag fått upp ögonen för vad vi presterar här uppe och nu vill jag vara en kugge i hjulet som får framförallt driftingen att växa här uppe!

Vad har varit årets höjdpunkt när det gäller drifting för dig? Hittills kanske man ska säga, säsongen är ju inte slut.
-Min personliga höjdpunkt måste ha varit resan vi gjorde till Sommertreff i Mo-i-rana i Nordnorge! Fantastiskt tillställning med otrolig atmosfär och sen gjorde det inte ont att vara omringad av snötäckta berg. Det var en underlig och underbar kontrast mot vad man ser i vanliga fall vid event som dessa!

Vi hälsar som sagt Emil hjärtligt välkommen till DriftZone-redaktionen, som nu består av:

Redaktör
Stefan Lindgren, Surahammar

Skribenter/fotografer
Erika Näsberg, Sundsvall
Henrik Andersson, Sala
Nina Josefsson, Bankeryd
Emil Åhman, Boden
Christer Hägglund, Sundsvall

Fotografer
Michael Åkerblom, Sala
Christoffer F Pettersson, Köping
Andreas Harrisson, Mjölby
Alexandra Gröndahl, Skurup
Mogge Ågren, Skurup

Känner du att du skulle vilja bidra till att driftingen som sport lyfts fram i Sverige? Vi söker fler skribenter och fotografer, både för kortare gästspel och mer stadigvarande engagemang. Är du på ett event och har bilder? Hör av dig till oss! Vill du prova att skriva en text? Hör av dig till oss!

Maila i så fall till stefan snabela driftzone.se

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Emelie Abrahamsson