Eifrém: ”Höjdpunkten var nog nere i Skåne”

0
658


I vår genomgång med årets SM/RM förare har vi idag kommit fram till Jimmy Eifrém som körde RM-serien i sin svart BMW E46. Eifrém är i stora delar nöjd med sin säsong men hade gärna klivit högst upp på pallen vid någon av tävlingarna.Säsongen är över för i år, hur skulle du vilja summera säsongen i stort?

– Säsongen började ganska sent för min del eftersom jag inte hade fått klart bilen förrän i princip dagen innan Sundsvall (deltävling 2). Där uppe så var det lite småproblem för min del med bilen så körde ca 10 varv totalt innan det var dags för kval. Kvalet gick sådär och blev 19 om jag inte minns helt fel, eftersom det var en 16 stege så kvalade jag inte in. Var lite besviken men det var bara att hem och göra om lite saker som jag inte var nöjd med. Fick en träning innan nästa deltävling nere i Sturup. Kom då kvaletta och då började både jag och bilen samarbeta kändes det som. Gick bättre och bättre under hela säsongen och jag hade lärt mig känna bilen mycket bättre till sista deltävlingen på Gröndal. Där lirade allt klockrent hela helgen men i top-8 gick en diffbult av och bilen slog i muren. Blev 6:a men var sjukt besviken trots det eftersom jag åkte ut pga strul med bilen.

Du debuterade i tävlingssammanhang i somras, har du kört drifting tidigare eller var det premiären?

– Jag körde ca 10 gånger förra året med en e36 som jag hade då. Kände att det var sjukt kul och att jag ville testa köra RM-klassen i år, därför blev det nybygge under vintern eftersom min gamla bil inte uppfyllde dom kraven som behövdes för att få tävla.

Är du nöjd med debutsäsongen?

– Om man jämför med första tävlingen i Sundsvall och nu på slutet hur jag har utvecklats så är jag väldigt nöjd med säsongen, däremot kunde resultaten på tävlingarna vart lite bättre. Man är ju inte helt nöjd förrän man står längst upp på pallen!

Vilken tävling var höjdpunkten?

– Höjdpunkten var nog nere i Skåne. Började med att bli kvaletta och sen efter några misstag av mig själv så slutade jag till slut på en fjärde plats. Det kändes som att det var där nere allt började släppa och jag började köra bättre.

Vad har du lärt dig under året och vad behöver du förbättra?

– Den största delen jag har lärt mig under året är hur tävlingarna går till och man har börjat få lite koll på det. Sen har jag aldrig kört twin innan den här säsongen så det känner jag att jag har blivit bra mycket bättre på under säsongen. Däremot så är det twinkörningen jag måste lära mig ännu bättre för att få till tajta och roliga chase åk.

– Behöver också lära mig mer vart jag har bilen, man tycker att det känns som att man är väldigt nära någon eller en mur eller nått sånt men egentligen så har man en halvmeter kvar. Men det får vi hoppas att jag ska klara av bättre under nästa säsong. Har ju inte kört bil så mycket än så man lär sig saker hela tiden.

– Jag vill också tacka allihopa som har gjort denna säsong möjlig EKAB Entreprenad, Nautic Care, DO88, MMMAB, Autoexperten och Smartab, avslutar Jimmy Eifrém.

Text: Stefan Lindgren – Driftzone.se
Foto: Henrik Andersson & Christer Hägglund – Driftzone.se