En späckad driftinghelg närmar sig

0
443

Det är många driftingevenemang under sommaren, men vissa helger hopar de sig mer än andra. Nästa helg är en sådan helg. Välj själv!

Vinnaren i SDC deltävling 1, Victor Joensuu

Swedish Drift Championship – Färila Raceway, Färila
Andra deltävlingen i årets SM går på Färila Raceway i Hälsingland. Första gången det arrangeras drifting på banan, men klubben har många genomförda dragracingtävlingar på erfarenhetskontot och förväntningarna är höga. Banan ligger ca 16 km nord-nordväst om Färila. Livestream på bland annat SDC:s Facebook-sida för den som inte kan se det live.

Christian Erlandsson, vår svenske representant i DMEC, under deltävling 1 i Österrike. Foto: Christer Hägglund

Drift Masters European Championship – Kazimierz Gorski Stadium, Plock, Polen
I DMEC har man kommit fram till den tredje deltävlingen och en av de mest spännande. Plock i Polen är platsen, och förra året bjöd den trånga banan på fantastisk underhållning. Mer om den tävlingen kan du läsa imorgon. Livestream på Drift Masters Facebook-sida och på RedBull TV.

Arctic Circle Raceway. Foto: Emil Åhman

Sommertreff – Arctic Circle Raceway, Mo-i-Rana, Norge
Träff med frikörning, underhållning och mycket mer, på en av världens vackrast belägna motorbanor, Arctic Circle Raceway i Mo-i-Rana, Norge. I år kommer storstjärnorna Fredric Aasbø och Tor Anders Ringnes att besöka träffen, tillsammans med Toyota. Flera driftare från norra Sverige kommer att vara där för att köra det 3,7 km långa varvet och lägga rök över den norska fjällvärlden.

DriftBash. Foto: Henrik Andersson

DriftBash, Malmby Fairground, Strängnäs
Sist, men verkligen inte minst, så är det DriftBash på Malmby. De flesta som tycker om att köra själva, med bilar i alla varierande former, kommer till DriftBash och får möjlighet att få mycket körtid med enkla regler och krav. Sök upp SWR Motorsport på Facebook för mer information.

Som ni ser händer det mycket under en enda helg, på alla nivåer i drifting. Vi själva kommer att ha huvudfokus på SDC i Färila, men du kommer sannolikt att träffa på fotografer från DriftZone även på de andra evenemangen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink, Christer Hägglund, Emil Åhman, Henrik Andersson – DriftZone.se